Loading...
You are here:  Home  >  MIX GRILL  >  Current Article

ΟΗΕ: Έκκληση για εντατικές προσπάθειες για την εξάλειψη της φτώχειας

  /   05/04/2013  /   Σχόλια

end_poverty

 

Ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Κι-μούν κάλεσε τις χώρες να εντείνουν τις προσπάθειές του ώστε μέσα σε χίλιες ημέρες να πετύχουν τους «στόχους της Χιλιετίας» και να «εκπληρώσουν τις υποσχέσεις τους» προς τις «οικογένειες του κόσμου» για την εξάλειψη της φτώχειας.

«Αύριο θα μετράμε μια ημέρα λιγότερη από τις χίλιες και θέλω να απευθύνω έκκληση για την επιτάχυνση των ενεργειών που πρέπει να κάνουμε», τόνισε ο Μπαν στην διάρκεια συνάντησης του ΟΗΕ στη Μαδρίτη αφιερωμένη στον αγώνα κατά της πείνας, στο πλαίσιο των προετοιμασιών για το νέο αναπτυξιακό πρόγραμμα του ΟΗΕ μετά το 2015.

‘Πρέπει να εκπληρώσουμε τις υποσχέσεις μας, έχουμε δεσμευτεί απέναντι στις οικογένειες του κόσμου’, πρόσθεσε.

Οι «στόχοι της Χιλιετίας», τους οποίους καθόρισε το 2000 ο ΟΗΕ αναφέρονται ειδικά στη μείωση κατά το μισό της ακραίας φτώχειας, μέχρι το 2015, σε σύγκριση με τα επίπεδα των αρχών του αιώνα.

«Μέχρι να φτάσουμε στο στόχο του 2015, πρέπει να επικεντρωθούμε στην βελτίωση του επισιτισμού των γυναικών και των παιδιών», υπογράμμισε ο ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών και πρόσθεσε: «δεν γίνεται να σπαταλήσουμε αυτό που έχουμε στα χέρια μας και να επιβαρύνουμε τα οικοσυστήματα από τα οποία εξαρτόμαστε».

Ο Γκρατσιάνο ντα Σίλβα γενικός διευθυντής του FAO, της υπηρεσίας Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ, επισήμανε από την πλευρά του «την σημασία να οριστεί ως πρώτος στόχος η εξάλειψη της πείνας και της ακραίας φτώχειας», γιατί να δεν συμβεί αυτό «δεν θα μπορέσουμε να πετύχουμε κανέναν από τους άλλους στόχους της Χιλιετίας».

«Παρά τις προσπάθειες που έχουμε καταβάλλει τα στοιχεία δεν είναι ενθαρρυντικά: 870 εκατομμύρια άνθρωποι υποφέρουν από την πείνα, σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις και δυστυχώς μέχρι σήμερα μόνο 40 το πολύ 50 χώρες έχουν καταφέρει να μειώσουν τον αριθμό των ανθρώπων που βρίσκονται σε αυτήν την κατάσταση», κατάληξε ο ντα Σίλβα.

Πηγή: ΑΜΠΕ

 • ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

  • ΠικετίΠικετί: Η Γερμανία δεν έχει αποπληρώσει ποτέ τα χρέη της
   Ο σούπερσταρ Γάλλος οικονομολόγος Τομά Πικετί κατακεραύνωσε τη στάση της Γερμανίας απέναντι στο χρέος, σε μια ιδιαίτερα επιθετική συνέντευξη στη Die Ziet. DIE ZEIT: Θα πρεπε εμείς οι Γερμανοί να χαιρόμαστε που η Γαλλία έχει ευθυγραμμιστεί με τη Γερμανία στο δόγμα της λιτότητας; Τομά Πικετί: Βεβαίως και όχι. Αυτό δεν είναι κάτι που θα έπρεπε να [...]
  • Aaron SwartzΡέκβιεμ στον Aaron Swartz, τον 'Τσε Γκεβάρα της ψηφιακής εποχής'
   Το εξαιρετικό νέο ντοκιμαντέρ The Internet’s Own Boy: The Story of Aaron Swartz δεν ρίχνει φως μόνο στη ζωή ενός αδικοχαμένου οραματιστή, αλλά γενικότερα στο ζήτημα της ελευθερίας της πληροφορίας στις μέρες μας. Ο Aaron Swartz ήταν μια εντελώς ιδιάζουσα περίπτωση, καθώς συνδύαζε ένα ασύλληπτο ταλέντο στον προγραμματισμό (μεταξύ άλλων υπήρξε εκ των δημιουργών του RSS [...]
  • 3χρονη νύφη στο ΑφγανιστάνΥεμένη: 8χρονη πέθανε τη νύχτα του βεβιασμένου γάμου της
   Ένα κορίτσι 8 χρονών που είχε αναγκαστεί να παντρευτεί πέθανε τη νύχτα του γάμου της από εσωτερικά τραύματα που προκλήθηκαν από σεξουαλική δραστηριότητα. Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων διεθνώς καλούν για τη σύλληψη του 40χρονου συζύγου της. Η λιβανέζικη Al Nahar μετέδωσε πως το θανατηφόρο συμβάν εκτυλίχθηκε στην περιοχή Hardh στη βορειοδυτική Υεμένη, στα σύνορα με τη Σαουδική [...]