Loading...
You are here:  Home  >  MIX GRILL  >  Current Article

Πιο σημαντικό το Twitter από το Facebook για τους νέους

  /   29/10/2013  /   Σχόλια

twitter enantion facebookΤο Twitter ξεπέρασε το Facebook όσον αφορά στη δημοφιλία του με τις νεαρές ηλικίες στις ΗΠΑ, σύμφωνα με έρευνα της Piper Jaffray σχετικά με το ποιο είναι το κοινωνικό δίκτυο που ασκεί τη μεγαλύτερη επιρροή όσον αφορά στην καταναλωτική συμπεριφορά.

Όπως αναφέρεται στη μελέτη, οι έφηβοι έχουν αυξήσει πολύ τις online αγορές τους, και πλέον θεωρούν τους «φίλους» τους σε κοινωνικά δίκτυα ως την ισχυρότερη επιρροή σχετικά με τις επιλογές που κάνουν σε αυτό τον τομέα. Η δημοφιλία του Facebook όσον αφορά στο δίκτυο που έχει τη μεγαλύτερη σημασία για τους εφήβους σημειώνει πτωτικές τάσεις, φτάνοντας στο 23%, τη στιγμή που πριν από έξι μήνες ήταν στο 33% και πριν ένα χρόνο στο 42%.

Αντίθετα, το Twitter σημειώνει άνοδο, φτάνοντας στο 26%. Παρόλα αυτά, η έρευνα υποδεικνύει επίσης σημαντική άνοδο του Instagram, το οποίο ξεκίνησε από 12% ένα χρόνο πριν, ανέβηκε στο 17% πριν έξι μήνες και τώρα βρίσκεται στο 23%. Ακολουθούν το Google+, το Tumblr και το Pinterest.

Σύμφωνα με προηγούμενη (Μάιος) έρευνα του Pew Research Center, η αύξηση της χρήσης του Twitter στις νεαρές ηλικίες είναι εντυπωσιακή, καθώς πλέον το 24% των εφήβων online στις ΗΠΑ το χρησιμοποιούν, τη στιγμή που το 2011 το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 16%.

Επίσης, συζητήσεις που έγιναν με γκρουπ νέων στο πλαίσιο της μελέτης έδειξαν ότι ο ενθουσιασμός των εφήβων όσον αφορά στο Facebook μειώνεται, σε μεγάλο βαθμό λόγω της αυξημένης παρουσίας ενηλίκων, του υπερβολικού διαμοιρασμού πληροφοριών για τα πάντα και το πολύ συχνά υπερβολικό «δράμα», ωστόσο συνεχίζουν να το χρησιμοποιούν επειδή αποτελεί πλέον σημαντικό τμήμα της συνολικής κοινωνικής δραστηριότητας ενός εφήβου.

Όπως φαίνεται από τα αποτελέσματα των ερευνών, η επιλογή του Facebook να αποκτήσει το Instagram ως «αντίμετρο» στην τάση φυγής των νέων προς νεότερα, ανταγωνιστικά κοινωνικά δίκτυα ήταν σωστή κίνηση.

Σε συζήτησή του εφ’όλης της ύλης με τον αρχισυντάκτη του The Atlantic τον Σεπτέμβριο, ο ιδρυτής του, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, είχε δηλώσει ότι δεν έχει σημασία το αν το Facebook παραμένει «cool».

«Πολλοί θεωρούν πως προσπαθούμε να είμαστε cool. Ποτέ δεν ήταν αυτός ο στόχος μου. Είμαι το λιγότερο cool άτομο που υπάρχει. Είμαστε σχεδόν 10 ετών και σίγουρα δεν είμαστε πλέον το “καινούριο πράγμα” , οπότε αυτή η διάσταση του “cool” έχει τελειώσει για εμάς», είχε δηλώσει, προσθέτοντας ότι το αν το Facebook είναι «cool» ή όχι δεν έχει σημασία πια, καθώς πλέον είναι πανταχού παρόν.

«Ίσως ο ηλεκτρισμός να ήταν cool όταν πρωτοεμφανίστηκε, αλλά πολύ σύντομα οι άνθρωποι σταμάτησαν να συζητούν για αυτόν επειδή δεν ήταν κάτι νέο πια, το ερώτημα είναι, έχουν μειωθεί οι άνθρωποι που ανάβουν τα φώτα τους επειδή έχει πάψει να είναι cool;».

Ωστόσο, κατά την δημοσίευση των οικονομικών αποτελεσμάτων του Facebook για το δεύτερο τρίμηνο του έτους, ο ίδιος είχε δηλώσει πως οι έρευνες της εταιρείας δείχνουν ότι οι νέοι δεν παρουσιάζουν τάσεις εγκατάλειψης του δικτύου.

 

// naftemporiki.gr

 • ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

  • ΠικετίΠικετί: Η Γερμανία δεν έχει αποπληρώσει ποτέ τα χρέη της
   Ο σούπερσταρ Γάλλος οικονομολόγος Τομά Πικετί κατακεραύνωσε τη στάση της Γερμανίας απέναντι στο χρέος, σε μια ιδιαίτερα επιθετική συνέντευξη στη Die Ziet. DIE ZEIT: Θα πρεπε εμείς οι Γερμανοί να χαιρόμαστε που η Γαλλία έχει ευθυγραμμιστεί με τη Γερμανία στο δόγμα της λιτότητας; Τομά Πικετί: Βεβαίως και όχι. Αυτό δεν είναι κάτι που θα έπρεπε να [...]
  • Aaron SwartzΡέκβιεμ στον Aaron Swartz, τον 'Τσε Γκεβάρα της ψηφιακής εποχής'
   Το εξαιρετικό νέο ντοκιμαντέρ The Internet’s Own Boy: The Story of Aaron Swartz δεν ρίχνει φως μόνο στη ζωή ενός αδικοχαμένου οραματιστή, αλλά γενικότερα στο ζήτημα της ελευθερίας της πληροφορίας στις μέρες μας. Ο Aaron Swartz ήταν μια εντελώς ιδιάζουσα περίπτωση, καθώς συνδύαζε ένα ασύλληπτο ταλέντο στον προγραμματισμό (μεταξύ άλλων υπήρξε εκ των δημιουργών του RSS [...]
  • 3χρονη νύφη στο ΑφγανιστάνΥεμένη: 8χρονη πέθανε τη νύχτα του βεβιασμένου γάμου της
   Ένα κορίτσι 8 χρονών που είχε αναγκαστεί να παντρευτεί πέθανε τη νύχτα του γάμου της από εσωτερικά τραύματα που προκλήθηκαν από σεξουαλική δραστηριότητα. Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων διεθνώς καλούν για τη σύλληψη του 40χρονου συζύγου της. Η λιβανέζικη Al Nahar μετέδωσε πως το θανατηφόρο συμβάν εκτυλίχθηκε στην περιοχή Hardh στη βορειοδυτική Υεμένη, στα σύνορα με τη Σαουδική [...]