Loading...
You are here:  Home  >  MIX GRILL  >  Current Article

Από το Twitter ενημερώνεται το 8% των Αμερικανών

  /   06/11/2013  /   Σχόλια

Ενημέρωση μέσω twitterΣύμφωνα με έρευνα του Pew Research Center που δημοσιεύθηκε αυτή την εβδομάδα, το 8% των Αμερικανών ενημερώνονται από το Twitter. Τα άτομα αυτά κατά μέσο όρο είναι νεαρότερης ηλικίας και υψηλότερης μόρφωσης σε σχέση με το 30% των Αμερικανών που ενημερώνονται μέσω του Facebook. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις ΗΠΑ, Twitter χρησιμοποιούν το 16% των ενηλίκων πολιτών, κάτι που σημαίνει ότι οι μισοί εξ αυτών ενημερώνονται μέσω αυτού.

Η έρευνα υποδεικνύει αρκετές διαφορές μεταξύ του τρόπου που ενημερώνονται οι χρήστες του Facebook και του Twitter. Στην περίπτωση του Twitter, το 85% των χρηστών διαβάζουν τα νέα τους σε φορητές συσκευές, τη στιγμή που στο Facebook το ποσοστό αυτό είναι 64%.

Επίσης, οι «καταναλωτές νέων» στο Twitter είναι σαφώς νεαρότεροι: το 45% εξ αυτών είναι μεταξύ 18 και 29 ετών (34% για το Facebook) και μόνο το 2% είναι 65 και άνω (7% στο Facebook). Ακόμη, είναι πιο μορφωμένοι σε σχέση με το σύνολο του πληθυσμού και τους χρήστες του Facebook: το 40% διαθέτουν πτυχίο (29% για τον συνολικό πληθυσμό και 30% για τους «καταναλωτές νέων» του Facebook).

Σε ξεχωριστή ανάλυση των συζητήσεων που λαμβάνουν χώρα κατά τις χρονικές περιόδους στις οποίες εκτυλίσσονται γεγονότα ειδησεογραφικού ενδιαφέροντος διαπιστώθηκε ότι η διάδοση σχετικών πληροφοριών ενώ ένα γεγονός βρίσκεται σε εξέλιξη αποτελεί βασική λειτουργία του Twitter. Επίσης, μια συζήτηση στο κοινωνικό δίκτυο σχετικά με ένα σημαντικό θέμα επικαιρότητας μπορεί να παρουσιάσει μεγάλες μεταβολές και να εξελιχθεί, τόσο από πλευράς συναισθηματικής έντασης, όσο και από πλευράς θεματολογίας.

Παρόλα αυτά, δεν θεωρείται ότι η «κοινή γνώμη» στο Twitter είναι αξιόπιστη ως αντικατοπτρισμός της «πραγματικής» κοινής γνώμης, ακόμη και αν σε κάποιες περιπτώσεις φαίνεται να ισχύει κάτι τέτοιο.

 

// naftemporiki.gr

 • ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

  • ΠικετίΠικετί: Η Γερμανία δεν έχει αποπληρώσει ποτέ τα χρέη της
   Ο σούπερσταρ Γάλλος οικονομολόγος Τομά Πικετί κατακεραύνωσε τη στάση της Γερμανίας απέναντι στο χρέος, σε μια ιδιαίτερα επιθετική συνέντευξη στη Die Ziet. DIE ZEIT: Θα πρεπε εμείς οι Γερμανοί να χαιρόμαστε που η Γαλλία έχει ευθυγραμμιστεί με τη Γερμανία στο δόγμα της λιτότητας; Τομά Πικετί: Βεβαίως και όχι. Αυτό δεν είναι κάτι που θα έπρεπε να [...]
  • Aaron SwartzΡέκβιεμ στον Aaron Swartz, τον 'Τσε Γκεβάρα της ψηφιακής εποχής'
   Το εξαιρετικό νέο ντοκιμαντέρ The Internet’s Own Boy: The Story of Aaron Swartz δεν ρίχνει φως μόνο στη ζωή ενός αδικοχαμένου οραματιστή, αλλά γενικότερα στο ζήτημα της ελευθερίας της πληροφορίας στις μέρες μας. Ο Aaron Swartz ήταν μια εντελώς ιδιάζουσα περίπτωση, καθώς συνδύαζε ένα ασύλληπτο ταλέντο στον προγραμματισμό (μεταξύ άλλων υπήρξε εκ των δημιουργών του RSS [...]
  • 3χρονη νύφη στο ΑφγανιστάνΥεμένη: 8χρονη πέθανε τη νύχτα του βεβιασμένου γάμου της
   Ένα κορίτσι 8 χρονών που είχε αναγκαστεί να παντρευτεί πέθανε τη νύχτα του γάμου της από εσωτερικά τραύματα που προκλήθηκαν από σεξουαλική δραστηριότητα. Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων διεθνώς καλούν για τη σύλληψη του 40χρονου συζύγου της. Η λιβανέζικη Al Nahar μετέδωσε πως το θανατηφόρο συμβάν εκτυλίχθηκε στην περιοχή Hardh στη βορειοδυτική Υεμένη, στα σύνορα με τη Σαουδική [...]