Loading...
You are here:  Home  >  MIX GRILL  >  Current Article

Από ψυχολογική διαταραχή πάσχει περί το 20% των ανηλίκων στις ΗΠΑ

  /   17/05/2013  /   Σχόλια

Surveillance Tape Of Columbine High School Shooting

Οι έφηβοι Eric Harris (αριστερά) και Dylan Klebold, οι δράστες της σφαγής στο λύκειο του Columbine που οδήγησε στο θάνατο 13 ατόμων το 1999, διαγνώστηκαν εκ των υστέρων με βαριά ψυχολογικά προβλήματα. (Getty Images)

 

13 με 20 τοις εκατό των παιδιών στις Ηνωμένες Πολιτείες θα εκδηλώσουν κάποιου είδους ψυχολογική διαταραχή εντός κάποιου έτους, σύμφωνα με έρευνα των ομοσπονδιακών κέντρων ελέγχου και πρόληψης των ασθενειών (Centers for Disease Control and Prevention).

Τα ψυχολογικά προβλήματα, αναφέρεται στη μελέτη που δημοσιοποιήθηκε την Πέμπτη, ‘αποτελούν σημαντικό ζήτημα δημόσιας υγείας στις ΗΠΑ, λόγω της εκτεταμένης παρουσίας τους, της εμφάνισής τους σε μικρή ηλικία, του αντίκτυπου που έχουν στο παιδί, την οικογένεια και την κοινότητα, με χρηματικό κόστος που ανέρχεται στα 247 δισ. δολάρια ετησίως’.

Η ελλειμματική προσοχή (Attention Deficit Hyperactivity Disorder) είναι η διαταραχή που διαγιγνώσκεται συχνότερα (6,8% των ανηλίκων), ενώ ακολουθούν διαταραχές της συμπεριφοράς (3,5%), άγχος (3%), κατάθλιψη (2,1%), αυτισμός (1,1%) και το σύνδρομο Τουρέτ (0,2%).

‘Τα συμπτώματα των ψυχικών διαταραχών εξελίσσονται με την ηλικία και μπορούν να εκδηλωθούν με δυσκολίες στο παιχνίδι, στη μάθηση, στην ομιλία και στον έλεγχο των συναισθημάτων τους’, διευκρινίζεται στη μελέτη.

Οι πρώτες ενδείξεις εμφανίζονται γενικά στη νηπιακή ηλικία και διαταραχές μπορεί να εκδηλωθούν στην εφηβεία. Ο αυτισμός, αναφέρει η μελέτη, εκδηλώνεται στα παιδιά, και κυρίως στα αγόρια, ηλικίας 6 έως 11 ετών.

teen mental disorderΗ μελέτη δείχνει επίσης ότι το 4,7% των εφήβων (12-17 ετών) κάνει συστηματικά χρήση ναρκωτικών, το 4,2% αναπτύσσει μια έξη στο αλκοόλ και το 2,8% στο τσιγάρο.

Τα αγόρια έχουν, συχνότερα σε σχέση με τα κορίτσια, διαταραχές της προσοχής, της συμπεριφοράς, αυτισμό, άγχος, σύνδρομο Τουρέτ και εξάρτηση από το τσιγάρο. Η αυτοκτονία είναι εξάλλου πιο διαδεδομένη στα αγόρια στην εφηβεία.

Οι έφηβες όμως εκδηλώνουν πιο συχνά κατάθλιψη ή προβλήματα σε σχέση με το αλκοόλ.

Ενδεικτικό της έκτασης του προβλήματος, αναφέρει η έρευνα, είναι πως το 2010 η αυτοκτονία αποτέλεσε τη δεύτερη σημαντικότερη αιτία θνησιμότητας στους εφήβους μετά τα δυστυχήματα.

// AFP

 

 • ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

  • ΠικετίΠικετί: Η Γερμανία δεν έχει αποπληρώσει ποτέ τα χρέη της
   Ο σούπερσταρ Γάλλος οικονομολόγος Τομά Πικετί κατακεραύνωσε τη στάση της Γερμανίας απέναντι στο χρέος, σε μια ιδιαίτερα επιθετική συνέντευξη στη Die Ziet. DIE ZEIT: Θα πρεπε εμείς οι Γερμανοί να χαιρόμαστε που η Γαλλία έχει ευθυγραμμιστεί με τη Γερμανία στο δόγμα της λιτότητας; Τομά Πικετί: Βεβαίως και όχι. Αυτό δεν είναι κάτι που θα έπρεπε να [...]
  • Aaron SwartzΡέκβιεμ στον Aaron Swartz, τον 'Τσε Γκεβάρα της ψηφιακής εποχής'
   Το εξαιρετικό νέο ντοκιμαντέρ The Internet’s Own Boy: The Story of Aaron Swartz δεν ρίχνει φως μόνο στη ζωή ενός αδικοχαμένου οραματιστή, αλλά γενικότερα στο ζήτημα της ελευθερίας της πληροφορίας στις μέρες μας. Ο Aaron Swartz ήταν μια εντελώς ιδιάζουσα περίπτωση, καθώς συνδύαζε ένα ασύλληπτο ταλέντο στον προγραμματισμό (μεταξύ άλλων υπήρξε εκ των δημιουργών του RSS [...]
  • 3χρονη νύφη στο ΑφγανιστάνΥεμένη: 8χρονη πέθανε τη νύχτα του βεβιασμένου γάμου της
   Ένα κορίτσι 8 χρονών που είχε αναγκαστεί να παντρευτεί πέθανε τη νύχτα του γάμου της από εσωτερικά τραύματα που προκλήθηκαν από σεξουαλική δραστηριότητα. Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων διεθνώς καλούν για τη σύλληψη του 40χρονου συζύγου της. Η λιβανέζικη Al Nahar μετέδωσε πως το θανατηφόρο συμβάν εκτυλίχθηκε στην περιοχή Hardh στη βορειοδυτική Υεμένη, στα σύνορα με τη Σαουδική [...]