Loading...
You are here:  Home  >  MIX GRILL  >  Current Article

Άλλο ένα άγαλμα από κοπριά…

  /   16/01/2013  /   1 Σχόλιο

o-DUNG-COBRA-570

Ωραία, έχουμε λοιπόν εδώ τον Μιχαήλ Μποπόσοφ, έναν παραδοσιακό κτηνοτρόφο της Σιβηρίας, από τη Γιακούτια μάλιστα (για τους φίλους του RISK, στο πολεμοχαρές Γιακούτσκ), ο οποίος, προκειμένου ‘να έχουν κάτι για να παίζουν τα παιδιά’, διαμόρφωσε 400 κιλά από παγωμένα σκ**ά αγελάδας (το ευγενές υλικό στην τοπική διάλεκτο ονομάζεται ‘μπαλκάλκ’) σε μια γιγαντιαία κόμπρα.

Το γλυπτό, το οποίο εκτίθεται επί της ευκαιρίας του εορτασμού του ‘Έτους του Όφι’ , σύμφωνα με το κινέζικο ημερολόγιο, είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για τα παιδιά του χωριού να αφήσουν στην άκρη τα παραδοσιακά τους παιχνίδια και να παίξουν με σκ**ά, από τις 17 αγελάδες του Μιχαήλ.

Προφανώς, δεν ήταν το πρώτο άγαλμα του Μιχαήλ, καθώς ο 52χρονος καλλιτέχνης με τη βοήθεια από τις αγελάδες του, είχε δημιουργήσει ένα ‘οικολογικό’ τάνκ το 2008 και έναν δράκο το 2012, για να γιορτάσει το ‘Έτος του Δράκου’. Γιατί, θα ρωτούσε κανείς, δε φτιάχνει μια τεράστια βόντκα από σκατά αφού είναι Σιβηριανός; Οι έρευνες μέχρι τώρα είναι άκαρπες, να ξέρετε όμως γενικότερα υπάρχει μια ανησυχία για σχετική ‘σινοποίηση‘ της Σιβηρίας.

Τα έργα τέχνης αυτά δεν τη ‘βγάζουν’ μέχρι την άνοιξη, οπότε οι ντόπιοι δε χρειάζεται να ανησυχούν πολύ για τη καλλιτεχνική τους μυρωδιά. Επίσης, το ‘μπαλμπακ’ χρησιμοποιείται  αποτελεσματικά και ως λίπασμα, ενώ ο Μιχαήλ έχει έναν ολόκληρο χρόνο να προετοιμάσει το επόμενο άγαλμα, που όπως φαίνεται θα είναι ένα άλογο, αφού το 2014 είναι το ‘Έτος του Ίππου’ για τους Κινέζους φίλους μας.

cobra

 

 

 • berris

  Γιατί δεν συνεδριάζει το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Συνταξιούχων Διοικητικών Υπαλλήλων, που προήλθε από της αρχαιρεσίες της Γενικής Συνέλευσης της 14ης Ιανουαρίου 2013, ώστε

  α) να αναλάβει τη διαχείριση του Συνδέσμου από το παλαιό Διοικητικό Συμβούλιο,
  β) να συγκροτηθεί σε σώμα,
  γ) να εκλέξει Πρόεδρο, Αντιπρόεδρο, Γενικό Γραμματέα και Ταμία
  δ) να αποφασίσει τι θα γίνει με τις ατομικές προσφυγές (μήπως γίνει ομαδική προσφυγή του Συνδέσμου;) κατά των φύλλων «Αναπροσαρμογής Σύνταξης», (σύμφωνα με τις οδηγίες του δικηγόρου) που τους φθάνουν καθημερινά σπίτια τους και τους προκαλούν ιλίγγους επειδή μειώνουν τη σύνταξη κατά 300-400 Ευρώ.

  Φήμες λένε ότι υπάρχει μία «Αόρατη Αρχή» που τους εμποδίζει να αναλάβουν εξουσία και να κινήσουν το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου, επειδή στο Διοικητικό Συμβούλιο έχει εκλεγεί κάποιος που έχει ελευθερία σκέψης και έκφρασης, κάτι που ποτέ δεν υπήρξε στις υπόγειες και μυστικές διαδικασίες που υπήρξαν ο κανόνας της καριέρας των διπλωματικών υπαλλήλων (κανένας δεν μάθαινε ποιοι αποφάσιζαν για ποιον, πότε αποφάσιζαν, γιατί ο ενδιαφερόμενος δεν έπαιρνε χαμπάρι, γιατί δεν υπήρχε ποτέ δικαίωμα ακροάσεως στα συλλογικά όργανα που τον έκριναν, ποιος έπαιρνε ουσιαστικά τις αποφάσεις και οι άλλοι απλά τις υπέγραφαν εκ των υστέρων κλπ).

  Έτσι μέχρι να μάθουμε τι αποφάσισε η «Αόρατη Αρχή» για το μέλλον του Συνδέσμου Συνταξιούχων Διπλωματικών Υπαλλήλων, θα περάσει πολύς χρόνος.

  Στο διάστημα αυτό η ΣΤ1 Διεύθυνση Προσωπικού, μετά από καταγγελία, πέταξε στα σκουπίδια τη μόνη υπάρχουσα λίστα με τον τίτλο «Κατάλογος Αφυπηρετησάντων Διπλωματικών Υπαλλήλων», που είχε συντάξει η ίδια τον Οκτώβριο 2011 (όπως αναγραφόταν επ’ αυτής) και η οποία είχε περίπου 200 ονόματα «αφυπηρετησάντων» διπλωματικών υπαλλήλων με τις εξής ενδείξεις στη στήλη «βαθμός»:

  - ΠΡΣ (δηλ. Πρέσβης)
  - ΠΥΑ (δηλ. Πληρεξούσιος Υπουργός Α’)
  - ΠΥΒ (δηλ. Πληρεξούσιος Υπουργός Β΄)
  - ΠΥΑ ΟΧΙ ε.τ. (δηλ. Πληρεξούσιος Υπουργός Α’ με κεφαλαίο το «ΟΧΙ επί τιμή»
  - ΠΥΒ όχι ε.τ. (δηλ. Πληρεξούσιος Υπουργός Β’ με μικρό το «όχι επί τιμή»).
  - ΠΡΕΣΒΗΣ ε.τ. (με κεφαλαία η λέξη ΠΡΕΣΒΗΣ ολογράφως και επί πλέον η ένδειξη «επί τιμή»)
  - ΣΠΑ (δηλ. Σύμβουλος Πρεσβείας Α’)
  - (ΣΠΑ) (δηλ. Σύμβουλος Πρεσβείας Α’ «εντός παρενθέσεως»).
  - ΓΠΒ (δηλ. Γραμματέας Πρεσβείας Β΄).

  Χωρίς τη λίστα αυτή δεν μπορούν να λειτουργήσουν οι συνταξιούχοι Πρέσβεις. Αποκλείεται μάλιστα να συμφωνήσουν σε άλλη λίστα αφού οι δόγηδες και οι βαρώνοι αρνούνται να μπουν σε μια απλή λίστα σαν και αυτές που χρησιμοποιούν η ΔΕΗ και η ΕΥΔΑΠ για τους καταναλωτές τους όταν τους στέλνουν λογαριασμούς κατανάλωσης, επειδή θέλουν να έχουν και τις λοιπές ενδείξεις τιμής τους.

 • ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

  • ΠικετίΠικετί: Η Γερμανία δεν έχει αποπληρώσει ποτέ τα χρέη της
   Ο σούπερσταρ Γάλλος οικονομολόγος Τομά Πικετί κατακεραύνωσε τη στάση της Γερμανίας απέναντι στο χρέος, σε μια ιδιαίτερα επιθετική συνέντευξη στη Die Ziet. DIE ZEIT: Θα πρεπε εμείς οι Γερμανοί να χαιρόμαστε που η Γαλλία έχει ευθυγραμμιστεί με τη Γερμανία στο δόγμα της λιτότητας; Τομά Πικετί: Βεβαίως και όχι. Αυτό δεν είναι κάτι που θα έπρεπε να [...]
  • Aaron SwartzΡέκβιεμ στον Aaron Swartz, τον 'Τσε Γκεβάρα της ψηφιακής εποχής'
   Το εξαιρετικό νέο ντοκιμαντέρ The Internet’s Own Boy: The Story of Aaron Swartz δεν ρίχνει φως μόνο στη ζωή ενός αδικοχαμένου οραματιστή, αλλά γενικότερα στο ζήτημα της ελευθερίας της πληροφορίας στις μέρες μας. Ο Aaron Swartz ήταν μια εντελώς ιδιάζουσα περίπτωση, καθώς συνδύαζε ένα ασύλληπτο ταλέντο στον προγραμματισμό (μεταξύ άλλων υπήρξε εκ των δημιουργών του RSS [...]
  • 3χρονη νύφη στο ΑφγανιστάνΥεμένη: 8χρονη πέθανε τη νύχτα του βεβιασμένου γάμου της
   Ένα κορίτσι 8 χρονών που είχε αναγκαστεί να παντρευτεί πέθανε τη νύχτα του γάμου της από εσωτερικά τραύματα που προκλήθηκαν από σεξουαλική δραστηριότητα. Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων διεθνώς καλούν για τη σύλληψη του 40χρονου συζύγου της. Η λιβανέζικη Al Nahar μετέδωσε πως το θανατηφόρο συμβάν εκτυλίχθηκε στην περιοχή Hardh στη βορειοδυτική Υεμένη, στα σύνορα με τη Σαουδική [...]