Loading...
You are here:  Home  >  ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ  >  Current Article

Στον ‘έξοδο’ ο Μπερλουσκόνι και το PdL

  /   16/01/2013  /   Σχόλια

Berlusconi-ppe139063_img_1355491670

Υπερβολικά μόνος φαντάζει πλέον ο ‘Καβαλιέρε’ αφού ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ-EPP) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο Γάλλος Ζοζέφ Ντολ έκανε σαφές σήμερα ότι η παράταξη αυτή υποστηρίζει στις βουλευτικές εκλογές στην Ιταλία «τον Μάριο Μόντι», προκαλώντας αντιδράσεις από το κόμμα Λαός της Ελευθερίας (PdL) του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, από το οποίο προέρχεται η μεγάλη πλεioψηφία των σημερινών Ιταλών βουλευτών στις Βρυξέλλες.

‘Ο υποψήφιός μας στις ιταλικές βουλευτικές εκλογές είναι ο Μάριο Μόντι’, είπε ο Ντολ, διευκρινίζοντας μια θέση που το ΕΛΚ είχε αφήσει να διαφανεί εδώ και λίγους μήνες. Πρόσθεσε, αναφερόμενος στο κόμμα του Μπερλουσκόνι, ότι η συντηρητική παράταξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δεν ενστερνίζεται τις λαϊκιστικές θέσεις και στάσεις του και αναμένεται να πάρουν χώρα ραγδαίες αλλαγές και να ληφθούν σημαντικές αποφάσεις, μετά τις ιταλικές εκλογές.

Αυτό σημαίνει ότι οι βουλευτές του PdL θα πρέπει να βρουν διαφορετική στέγη, καθώς πιθανότατα θα απομακρυνθούν από τους ‘χριστιανοδημοκράτες’, καθώς η στάση και οι θέσεις του ιδρυτή του (ξαφνικά;) δεν ταυτίζονται με τις αξίες που θεωρούνται βασικής και αδιαπραγμάτευτης σημασίας από τα κόμματα της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς.  Εαν επιβεβαιωθούν οι φήμες αυτές και οι βουλευτές του PdL απομακρυνθούν από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, τότε είτε θα απορροφηθούν από ένα εκ των άλλων συντηρητικών κομμάτων, ή θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν νέο κόμμα, με τις όποιες επιπλοκές αυτό φέρει.

‘Πρόκειται για απερίσκεπτη δήλωση, η οποία δεν αντιπροσωπεύει την θέση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Ο Ντολ εξέφρασε μια προσωπική άποψη’, υποστήριξε ο Μπερλουσκόνι σε δηλώσεις του στην ιταλική δημόσια ραδιοφωνία RAI.

Ευρωβουλευτές του PdL έκαναν λόγο επίσης για ‘απαράδεκτη’ τοποθέτηση, υποστηρίζοντας πως ‘το ΕΛΚ δεν έχει λάβει επίσημη θέση’ σε ό,τι αφορά τις εκλογές στην Ιταλία.

 • ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

  • ΠικετίΠικετί: Η Γερμανία δεν έχει αποπληρώσει ποτέ τα χρέη της
   Ο σούπερσταρ Γάλλος οικονομολόγος Τομά Πικετί κατακεραύνωσε τη στάση της Γερμανίας απέναντι στο χρέος, σε μια ιδιαίτερα επιθετική συνέντευξη στη Die Ziet. DIE ZEIT: Θα πρεπε εμείς οι Γερμανοί να χαιρόμαστε που η Γαλλία έχει ευθυγραμμιστεί με τη Γερμανία στο δόγμα της λιτότητας; Τομά Πικετί: Βεβαίως και όχι. Αυτό δεν είναι κάτι που θα έπρεπε να [...]
  • Aaron SwartzΡέκβιεμ στον Aaron Swartz, τον 'Τσε Γκεβάρα της ψηφιακής εποχής'
   Το εξαιρετικό νέο ντοκιμαντέρ The Internet’s Own Boy: The Story of Aaron Swartz δεν ρίχνει φως μόνο στη ζωή ενός αδικοχαμένου οραματιστή, αλλά γενικότερα στο ζήτημα της ελευθερίας της πληροφορίας στις μέρες μας. Ο Aaron Swartz ήταν μια εντελώς ιδιάζουσα περίπτωση, καθώς συνδύαζε ένα ασύλληπτο ταλέντο στον προγραμματισμό (μεταξύ άλλων υπήρξε εκ των δημιουργών του RSS [...]
  • 3χρονη νύφη στο ΑφγανιστάνΥεμένη: 8χρονη πέθανε τη νύχτα του βεβιασμένου γάμου της
   Ένα κορίτσι 8 χρονών που είχε αναγκαστεί να παντρευτεί πέθανε τη νύχτα του γάμου της από εσωτερικά τραύματα που προκλήθηκαν από σεξουαλική δραστηριότητα. Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων διεθνώς καλούν για τη σύλληψη του 40χρονου συζύγου της. Η λιβανέζικη Al Nahar μετέδωσε πως το θανατηφόρο συμβάν εκτυλίχθηκε στην περιοχή Hardh στη βορειοδυτική Υεμένη, στα σύνορα με τη Σαουδική [...]