Loading...
You are here:  Home  >  MIX GRILL  >  Current Article

Πατέρας και γιός στο Βιετνάμ επιστρέφουν στον πολιτισμό μετά από 40 χρόνια

  /   11/08/2013  /   Σχόλια

Πατέρας και γιός στο Βιετνάμ επιστρέφουν στον πολιτισμό μετά από 40 χρόνιαΟ Χο Βαν Λανγκ κατά την διάρκεια του πολέμου στο Βιετνάμ χάνει από νάρκες τρία μέλη της οικογένειάς του (τη μητέρα του και δύο ανίψια του όπως φαίνεται να λέει). Οι απώλειες αυτές τον σημαδεύουν σε σημείο τέτοιο ώστε αποφασίζει να πάρει τον μικρό του γιο και να πάνε να αναζητήσουν ασφάλεια στην απομόνωση της ζούγκλας.

Ο πόλεμος τελειώνει, η ομαλότητα σταδιακά επανέρχεται στο Βιετνάμ αλλά το ζευγάρι επιμένει στην μοναχική ζωή. Ντύνονται με αυτοσχέδια υφάσματα και κομμάτια από φλοιούς δέντρων, επιβιώνουν τρώγοντας καλαμπόκι, ρίζες κασάβας, φρούτα και ό, τι άλλο μπορούσε να παρέχει η ζούγκλα. Το σπίτι τους είναι ένα απλό δενδρόσπιτο που υψώνεται 5 μέτρα πάνω από το έδαφος στο οποίο μάλιστα βρέθηκαν ένα μικρό χειροποίητο τσεκούρι για την κοπή δένδρων, βέλη και μαχαίρια για κυνήγι, καθώς και τα διπλωμένα ρούχα που φορούσαν οι δυο τους κατά την φυγή τους.

Ωστόσο αυτό που κάνει εντύπωση είναι ότι αυτά τα 40 χρόνια δεν ήταν πλήρους απομόνωσης. Οι κάτοικοι του κοντινότερου χωριού γνώριζαν για την ύπαρξη των δύο ανδρών μέσα στη ζούγκλα μιας είχαν έρθει πρόσωπο με πρόσωπο πολλές φορές. Επίσης ο ίδιος ο αδελφός του Βαν Λανγκ τους είχε εντοπίσει πριν 20 χρόνια και προσπάθησε μάλιστα να τους πείσει να επιστρέψουν στον πολιτισμό, κάτι το οποίο όμως δεν έγινε δεκτό.

Την περασμένη Πέμπτη μετά από μία ακόμη τυχαία συνάντηση με τους κατοίκους του χωριού αποφασίστηκε να συγκροτηθεί μια ομάδα ανίχνευσης για να βρεθούν οι δύο άνδρες, κάτι το οποίο επετεύχθη μετά από πέντε ώρες αναζήτησης. Οι δυο τους δεν μπορούν να συνεννοηθούν καλά με τον έξω κόσμο αφού δεν μιλούν το κυρίαρχο ιδίωμα του σήμερα, αλλά αυτό που χρησιμοποιούνταν πριν  τέσσερις δεκαετίες.

Εντύπωση κάνει η κατάσταση της υγείας του νεαρότερου άνδρα η οποία δεν φαίνεται να είναι καταπονημένη, παρά την μακρά περίοδο παραμέλησης της και της ασταθούς διατροφής. Από την άλλη, ο πατέρας χρειάστηκε να μεταφερθεί έξω από την ζούγκλα με φορείο καθώς δεν ήταν δυνατό να περπατήσει.

 • ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

  • ΠικετίΠικετί: Η Γερμανία δεν έχει αποπληρώσει ποτέ τα χρέη της
   Ο σούπερσταρ Γάλλος οικονομολόγος Τομά Πικετί κατακεραύνωσε τη στάση της Γερμανίας απέναντι στο χρέος, σε μια ιδιαίτερα επιθετική συνέντευξη στη Die Ziet. DIE ZEIT: Θα πρεπε εμείς οι Γερμανοί να χαιρόμαστε που η Γαλλία έχει ευθυγραμμιστεί με τη Γερμανία στο δόγμα της λιτότητας; Τομά Πικετί: Βεβαίως και όχι. Αυτό δεν είναι κάτι που θα έπρεπε να [...]
  • Aaron SwartzΡέκβιεμ στον Aaron Swartz, τον 'Τσε Γκεβάρα της ψηφιακής εποχής'
   Το εξαιρετικό νέο ντοκιμαντέρ The Internet’s Own Boy: The Story of Aaron Swartz δεν ρίχνει φως μόνο στη ζωή ενός αδικοχαμένου οραματιστή, αλλά γενικότερα στο ζήτημα της ελευθερίας της πληροφορίας στις μέρες μας. Ο Aaron Swartz ήταν μια εντελώς ιδιάζουσα περίπτωση, καθώς συνδύαζε ένα ασύλληπτο ταλέντο στον προγραμματισμό (μεταξύ άλλων υπήρξε εκ των δημιουργών του RSS [...]
  • 3χρονη νύφη στο ΑφγανιστάνΥεμένη: 8χρονη πέθανε τη νύχτα του βεβιασμένου γάμου της
   Ένα κορίτσι 8 χρονών που είχε αναγκαστεί να παντρευτεί πέθανε τη νύχτα του γάμου της από εσωτερικά τραύματα που προκλήθηκαν από σεξουαλική δραστηριότητα. Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων διεθνώς καλούν για τη σύλληψη του 40χρονου συζύγου της. Η λιβανέζικη Al Nahar μετέδωσε πως το θανατηφόρο συμβάν εκτυλίχθηκε στην περιοχή Hardh στη βορειοδυτική Υεμένη, στα σύνορα με τη Σαουδική [...]