Loading...
You are here:  Home  >  ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ  >  Current Article

Τελεσίδικη η καταδίκη Μπερλουσκόνι

  /   02/08/2013  /   Σχόλια

Ο Μπερλουσκόνι διακήρυξε την αθωότητα του με βιντεοσκοπημένο μήνυμα μετά την ανακοίνωση της απόφασης

Ο Μπερλουσκόνι διακήρυξε την αθωότητα του με βιντεοσκοπημένο μήνυμα μετά την ανακοίνωση της απόφασης

Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο της Ρώμης απέρριψε την έφεση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι και επιβεβαίωσε την ποινή της τετραετούς φυλάκισης για φορολογική απάτη.

Παράλληλα, οι δικαστές ανέπεμψαν την υπόθεση όσον αφορά την πενταετή στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων. Κι αυτό γιατί για τέτοια αδικήματα η ποινή δεν μπορεί να ξεπερνά τα τρία χρόνια.

«Το δικαστήριο αποφάσισε να μεταθέσει τις διαδικασίες που αφορούν απαγορεύσεις συμμετοχής στη δημόσια ζωή, ώστε το επόμενο δικαστήριο να επανακαθορίσει τη διάρκεια της ποινής.

Επίσης, το δικαστήριο απέρριψε την έφεση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι και θεωρεί αμετάκλητη την ποινή και όλα τα υπόλοιπα μέρη της εφεσιβληθείσας ποινής», αναφέρεται στην ετυμηγορία που ανάγνωσε ο πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Πρόκειται για την πρώτη τελεσίδικη καταδίκη του 76χρονου πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας. Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι μέχρι τώρα είχε επιβιώσει από σχεδόν τριάντα δίκες με κατηγορίες που κινούνταν από απάτη και διαφθορά μέχρι τη συνεύρεση με ανήλικη ιερόδουλη.

Η ετυμηγορία αυτή μπορεί να σηματοδοτήσει το τέλος της 20ετούς κυριαρχίας του μεγιστάνα των μίντια στην ιταλική πολιτική κονίστρα. Παράλληλα, ενδέχεται και να προκαλέσει αποσταθεροποίηση στον κυβερνητικό συνασπισμό του Ενρίκο Λέτα.

 

Copyright © 2013 euronews

 • ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

  • ΠικετίΠικετί: Η Γερμανία δεν έχει αποπληρώσει ποτέ τα χρέη της
   Ο σούπερσταρ Γάλλος οικονομολόγος Τομά Πικετί κατακεραύνωσε τη στάση της Γερμανίας απέναντι στο χρέος, σε μια ιδιαίτερα επιθετική συνέντευξη στη Die Ziet. DIE ZEIT: Θα πρεπε εμείς οι Γερμανοί να χαιρόμαστε που η Γαλλία έχει ευθυγραμμιστεί με τη Γερμανία στο δόγμα της λιτότητας; Τομά Πικετί: Βεβαίως και όχι. Αυτό δεν είναι κάτι που θα έπρεπε να [...]
  • Aaron SwartzΡέκβιεμ στον Aaron Swartz, τον 'Τσε Γκεβάρα της ψηφιακής εποχής'
   Το εξαιρετικό νέο ντοκιμαντέρ The Internet’s Own Boy: The Story of Aaron Swartz δεν ρίχνει φως μόνο στη ζωή ενός αδικοχαμένου οραματιστή, αλλά γενικότερα στο ζήτημα της ελευθερίας της πληροφορίας στις μέρες μας. Ο Aaron Swartz ήταν μια εντελώς ιδιάζουσα περίπτωση, καθώς συνδύαζε ένα ασύλληπτο ταλέντο στον προγραμματισμό (μεταξύ άλλων υπήρξε εκ των δημιουργών του RSS [...]
  • 3χρονη νύφη στο ΑφγανιστάνΥεμένη: 8χρονη πέθανε τη νύχτα του βεβιασμένου γάμου της
   Ένα κορίτσι 8 χρονών που είχε αναγκαστεί να παντρευτεί πέθανε τη νύχτα του γάμου της από εσωτερικά τραύματα που προκλήθηκαν από σεξουαλική δραστηριότητα. Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων διεθνώς καλούν για τη σύλληψη του 40χρονου συζύγου της. Η λιβανέζικη Al Nahar μετέδωσε πως το θανατηφόρο συμβάν εκτυλίχθηκε στην περιοχή Hardh στη βορειοδυτική Υεμένη, στα σύνορα με τη Σαουδική [...]