Loading...
You are here:  Home  >  ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ  >  Current Article

«Εξίσου επικίνδυνη με το αλκοόλ η μαριχουάνα»

  /   20/01/2014  /   Σχόλια

obama_yes_we_cannabis

Ο αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε την ανησυχία του για το γεγονός ότι οι νομικές κυρώσεις που επιβάλλονται για τη χρήση μαριχουάνας επιβαρύνουν δυσανάλογα τις μειονότητες.

Μία «κακή συνήθεια», αλλά όχι πιο επικίνδυνη από την κατανάλωση αλκοόλ θεωρεί ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα το κάπνισμα της μαριχουάνας.

«Όπως είναι γνωστό, έχω καπνίσει μαριχουάνα ως νέος, και το αντιλαμβάνομαι ως μια παλιά κακή συνήθεια, που δεν διαφέρει πολύ από τα τσιγάρα που κάπνιζα ως νεαρός και σε ένα μεγάλο κομμάτι της ενήλικης ζωής μου» αναφέρει ο αμερικανός πρόεδρος σε σχετικό άρθρο του περιοδικού New Yorker. «Δεν νομίζω ότι είναι πιο επικίνδυνη (η μαριχουάνα) από το αλκοόλ», συμπλήρωσε ο αμερικανός πρόεδρος που επίσης θεωρεί ότι οι νομικές κυρώσεις που επιβάλλονται για τη χρήση μαριχουάνας επιβαρύνουν δυσανάλογα τις μειονότητες. Ο πρόεδρος είπε επίσης ότι έχει μιλήσει στις κόρες του για το κάπνισμα της μαριχουάνας λέγοντάς τους ότι είναι «κακή ιδέα, χάσιμο χρόνου, και κάτι που δεν είναι πολύ υγιές».

Ωστόσο, ο Μπαράκ Ομπάμα είπε ότι ανησυχεί καθώς οι νομικές κυρώσεις που επιβάλλονται και οι συλλήψεις που σχετίζονται με τη μαριχουάνα «πέφτουν» πολύ πιο βαριές στις μειονότητες παρά σε άλλους αμερικανούς πολίτες. Η νομιμοποίηση της μαριχουάνας θα πρέπει να προχωρήσει στις πολιτείες του Κολοράντο και της Ουάσιγκτον, επειδή «είναι σημαντικό για την κοινωνία να μην έχουμε μια κατάσταση κατά την οποία ένα μεγάλο μέρος πολιτών κάποια στιγμή παραβαίνει το νόμο αλλά μόνο λίγοι να τιμωρούνται» όπως είπε.

Ο αμερικανός πρόεδρος είπε επίσης ότι εκείνοι που υποστηρίζουν τη νομιμοποίηση της μαριχουάνας ως λύση για μια σειρά από κοινωνικά προβλήματα είναι πιθανόν να υπερεκτιμούν την κατάσταση. «Η νομιμοποίηση στο Κολοράντο και την Ουάσιγκτον κατά πάσα πιθανότητα θα είναι μια πρόκληση» ανέφερε. Η χρήση μαριχουάνας εξακολουθεί να είναι παράνομη στις Ηνωμένες Πολιτείες βάσει του ομοσπονδιακού νόμου, αλλά 21 αμερικανικές πολιτείες επιτρέπουν ή σκοπεύουν να επιτρέψουν τη χρήση της για ιατρικούς σκοπούς.

Το Κολοράντο και η Ουάσινγκτον έχουν αποποινικοποιήσει τη χρήση εντελώς, ενώ η Αλάσκα και η περιφέρεια της Κολούμπια εξετάζουν το ενδεχόμενο να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους.

Πηγή: AΠE-MΠΕ

 • ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

  • ΠικετίΠικετί: Η Γερμανία δεν έχει αποπληρώσει ποτέ τα χρέη της
   Ο σούπερσταρ Γάλλος οικονομολόγος Τομά Πικετί κατακεραύνωσε τη στάση της Γερμανίας απέναντι στο χρέος, σε μια ιδιαίτερα επιθετική συνέντευξη στη Die Ziet. DIE ZEIT: Θα πρεπε εμείς οι Γερμανοί να χαιρόμαστε που η Γαλλία έχει ευθυγραμμιστεί με τη Γερμανία στο δόγμα της λιτότητας; Τομά Πικετί: Βεβαίως και όχι. Αυτό δεν είναι κάτι που θα έπρεπε να [...]
  • Aaron SwartzΡέκβιεμ στον Aaron Swartz, τον 'Τσε Γκεβάρα της ψηφιακής εποχής'
   Το εξαιρετικό νέο ντοκιμαντέρ The Internet’s Own Boy: The Story of Aaron Swartz δεν ρίχνει φως μόνο στη ζωή ενός αδικοχαμένου οραματιστή, αλλά γενικότερα στο ζήτημα της ελευθερίας της πληροφορίας στις μέρες μας. Ο Aaron Swartz ήταν μια εντελώς ιδιάζουσα περίπτωση, καθώς συνδύαζε ένα ασύλληπτο ταλέντο στον προγραμματισμό (μεταξύ άλλων υπήρξε εκ των δημιουργών του RSS [...]
  • 3χρονη νύφη στο ΑφγανιστάνΥεμένη: 8χρονη πέθανε τη νύχτα του βεβιασμένου γάμου της
   Ένα κορίτσι 8 χρονών που είχε αναγκαστεί να παντρευτεί πέθανε τη νύχτα του γάμου της από εσωτερικά τραύματα που προκλήθηκαν από σεξουαλική δραστηριότητα. Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων διεθνώς καλούν για τη σύλληψη του 40χρονου συζύγου της. Η λιβανέζικη Al Nahar μετέδωσε πως το θανατηφόρο συμβάν εκτυλίχθηκε στην περιοχή Hardh στη βορειοδυτική Υεμένη, στα σύνορα με τη Σαουδική [...]