Loading...
You are here:  Home  >  ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ  >  Current Article

Nέα δάνεια 550 εκατ. ευρώ της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων προς την Ελλάδα

  /   07/11/2013  /   Σχόλια

EIBNέες χρηματοδοτικές συμφωνίες της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) με ελληνικές τράπεζες συνολικού ύψους 550 εκατ. ευρώ θα υπογραφούν την Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου στην Αθήνα. Οι συμφωνίες αφορούν δάνεια για χρηματοδότηση των αυτοκινητοδρόμων, υποδομές τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης, καθώς και την ενίσχυση  μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Ελλάδα.

Όπως ανακοινώθηκε στις 11-13 Νοεμβρίου, η Διευθύνουσα Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) συνέρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα, ενόψει της Προεδρίας της ΕΕ που θα αναλάβει η Ελλάδα από την 1η Ιανουαρίου 2014.
Κατά την παραμονή της στην Αθήνα, η Διευθύνουσα Επιτροπή της ΕΤΕπ θα έχει σειρά επαφών με την Ελληνική Κυβέρνηση και θα επισκεφθεί έργα που έχουν χρηματοδοτηθεί από την Τράπεζα, ως ένδειξη έμπρακτου ενδιαφέροντος.

Στην εκδήλωση της 11ης Νοεμβρίου, παρουσία του πρόεδρου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Βέρνερ Χόγιερ, με θέμα «προώθηση ανάπτυξης και απασχόλησης» για την υπογραφή συμφωνιών συνολικού ύψους 550 εκατ. ευρώ, θα απευθύνουν χαιρετισμούς ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης, και ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Επίσης ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, πρόεδρος Ταμείου Παρακαταθηκών & Δανείων, εκπρόσωπος από την Alpha Bank και ο Ιωάννης Λεμπιδάκης, πρόεδρος Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας.

Η Διευθύνουσα Επιτροπή είναι το μόνιμο συλλογικό εκτελεστικό όργανο της Τράπεζας. Αποτελείται από εννέα μέλη και εργάζεται υπό την εποπτεία του προέδρου και υπό τον έλεγχο του Διοικητικού Συμβουλίου. Η Διευθύνουσα Επιτροπή διασφαλίζει τη διαχείριση των τρεχουσών υποθέσεων της Τράπεζας, προετοιμάζει τις αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου και διασφαλίζει την εκτέλεση των αποφάσεων αυτών. Τα μέλη της διορίζονται για ανανεώσιμη θητεία πέντε ετών και ευθύνονται μόνον έναντι της Τράπεζας. Η Διευθύνουσα Επιτροπή συνεδριάζει μια φορά την εβδομάδα, υπό την προεδρία του Προέδρου της Τράπεζας. Σύμφωνα με το καταστατικό της ΕΤΕπ, ο πρόεδρος της Τράπεζας προεδρεύει επίσης του Διοικητικού Συμβουλίου της. Οι τέσσερις μεγαλύτεροι μέτοχοι ―Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία και Ηνωμένο Βασίλειο― διαθέτουν μόνιμη έδρα στη Διευθύνουσα Επιτροπή.

 

// tovima.gr

 • ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

  • ΠικετίΠικετί: Η Γερμανία δεν έχει αποπληρώσει ποτέ τα χρέη της
   Ο σούπερσταρ Γάλλος οικονομολόγος Τομά Πικετί κατακεραύνωσε τη στάση της Γερμανίας απέναντι στο χρέος, σε μια ιδιαίτερα επιθετική συνέντευξη στη Die Ziet. DIE ZEIT: Θα πρεπε εμείς οι Γερμανοί να χαιρόμαστε που η Γαλλία έχει ευθυγραμμιστεί με τη Γερμανία στο δόγμα της λιτότητας; Τομά Πικετί: Βεβαίως και όχι. Αυτό δεν είναι κάτι που θα έπρεπε να [...]
  • Aaron SwartzΡέκβιεμ στον Aaron Swartz, τον 'Τσε Γκεβάρα της ψηφιακής εποχής'
   Το εξαιρετικό νέο ντοκιμαντέρ The Internet’s Own Boy: The Story of Aaron Swartz δεν ρίχνει φως μόνο στη ζωή ενός αδικοχαμένου οραματιστή, αλλά γενικότερα στο ζήτημα της ελευθερίας της πληροφορίας στις μέρες μας. Ο Aaron Swartz ήταν μια εντελώς ιδιάζουσα περίπτωση, καθώς συνδύαζε ένα ασύλληπτο ταλέντο στον προγραμματισμό (μεταξύ άλλων υπήρξε εκ των δημιουργών του RSS [...]
  • 3χρονη νύφη στο ΑφγανιστάνΥεμένη: 8χρονη πέθανε τη νύχτα του βεβιασμένου γάμου της
   Ένα κορίτσι 8 χρονών που είχε αναγκαστεί να παντρευτεί πέθανε τη νύχτα του γάμου της από εσωτερικά τραύματα που προκλήθηκαν από σεξουαλική δραστηριότητα. Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων διεθνώς καλούν για τη σύλληψη του 40χρονου συζύγου της. Η λιβανέζικη Al Nahar μετέδωσε πως το θανατηφόρο συμβάν εκτυλίχθηκε στην περιοχή Hardh στη βορειοδυτική Υεμένη, στα σύνορα με τη Σαουδική [...]