Loading...
You are here:  Home  >  ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ  >  Current Article

Διεθνής κατακραυγή για ισραηλινή βία κατά διπλωματών

  /   21/09/2013  /   Σχόλια

Marion Fesneau-Castaing

Ισραηλινοί στρατιώτες σέρνουν τη Γαλλίδα διπλωμάτη Marion Fesneau-Castaing

Διπλωμάτες από αρκετές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από τον ΟΗΕ έχουν αντιδράσει οργισμένα μετά τη βίαιη παρεμπόδισή τους από Ισραηλινούς στρατιώτες ενώ κατευθύνονταν προς τη Δυτική Όχθη για να παραδώσουν ανθρωπιστική βοήθεια.

Η βοήθεια προοριζόταν για την κοινότητα Βεδουίνων στο Κιρμπέτ αλ Μακούλ, των οποίων τα σπίτια το Ισραήλ κατεδάφισε επειδή έκρινε πως δεν είχαν χτιστεί με τις κατάλληλες άδειες. Οι Βεδουίνοι έχουν αρνηθεί να εγκαταλείψουν τα εδάφη στα οποία, όπως λένε, ο λαός τους ζει εδώ και πολλές γενεές, βόσκοντας πρόβατα.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των διπλωματών, όταν πλησίασαν την περιοχή, περίπου δώδεκα τζιπ του ισραηλινού στρατού τους περικύκλωσαν και τους διέταξαν να μην ξεφορτώσουν το φορτίο τους.

Η Γαλλίδα διπλωμάτης Marion Fesneau-Castaing είπε στο Reuters: ‘Με έσυραν έξω από το φορτηγό και με έβαλαν με τη βία στο έδαφος, χωρίς κανένα σεβασμό για τη διπλωματική μου ασυλία’. ‘Έτσι σέβονται εδώ τη διεθνή νομοθεσία’, προσέθεσε.

Ένας Ευρωπαίος αξιωματούχος, σύμφωνα με το BBC, περιέγραψε τις ισραηλινές πράξεις ως ‘σοκαριστικές και εξοργιστικές’.

Ο εκπρόσωπος τύπου του Βρετανικού Προξενείου στην Ιερουσαλήμ είπε πως ‘το Προξενείο είναι προβληματισμένο, σχετικά με τις αναφορές πως ο ισραηλινός στρατός απέτρεψε την πληγείσα κοινότητα από το να λάβει ανθρωπιστική βοήθεια’. Προσέθεσε πως ‘έχουμε επανειλημμένως ξεκαθαρίσει στις ισραηλινές αρχές πως μας ανησυχούν τέτοιες κατεδαφίσεις, οι οποίες θεωρούμε πως προκαλούν αχρείαστο πόνο στους μέσους Παλαιστινίους, βλάπτουν τις ειρηνευτικές διαδικασίες και αντιβαίνουν στη διεθνή νομοθεσία’.

 • ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

  • ΠικετίΠικετί: Η Γερμανία δεν έχει αποπληρώσει ποτέ τα χρέη της
   Ο σούπερσταρ Γάλλος οικονομολόγος Τομά Πικετί κατακεραύνωσε τη στάση της Γερμανίας απέναντι στο χρέος, σε μια ιδιαίτερα επιθετική συνέντευξη στη Die Ziet. DIE ZEIT: Θα πρεπε εμείς οι Γερμανοί να χαιρόμαστε που η Γαλλία έχει ευθυγραμμιστεί με τη Γερμανία στο δόγμα της λιτότητας; Τομά Πικετί: Βεβαίως και όχι. Αυτό δεν είναι κάτι που θα έπρεπε να [...]
  • Aaron SwartzΡέκβιεμ στον Aaron Swartz, τον 'Τσε Γκεβάρα της ψηφιακής εποχής'
   Το εξαιρετικό νέο ντοκιμαντέρ The Internet’s Own Boy: The Story of Aaron Swartz δεν ρίχνει φως μόνο στη ζωή ενός αδικοχαμένου οραματιστή, αλλά γενικότερα στο ζήτημα της ελευθερίας της πληροφορίας στις μέρες μας. Ο Aaron Swartz ήταν μια εντελώς ιδιάζουσα περίπτωση, καθώς συνδύαζε ένα ασύλληπτο ταλέντο στον προγραμματισμό (μεταξύ άλλων υπήρξε εκ των δημιουργών του RSS [...]
  • 3χρονη νύφη στο ΑφγανιστάνΥεμένη: 8χρονη πέθανε τη νύχτα του βεβιασμένου γάμου της
   Ένα κορίτσι 8 χρονών που είχε αναγκαστεί να παντρευτεί πέθανε τη νύχτα του γάμου της από εσωτερικά τραύματα που προκλήθηκαν από σεξουαλική δραστηριότητα. Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων διεθνώς καλούν για τη σύλληψη του 40χρονου συζύγου της. Η λιβανέζικη Al Nahar μετέδωσε πως το θανατηφόρο συμβάν εκτυλίχθηκε στην περιοχή Hardh στη βορειοδυτική Υεμένη, στα σύνορα με τη Σαουδική [...]