Loading...
You are here:  Home  >  ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ  >  Current Article

Invest in Greece: Πολύπλευρο το κινεζικό ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα

  /   19/06/2013  /   Σχόλια

AMMER_China-invest

 Έφτασαν και θα παραμείνουν στην Ελλάδα μέχρι και τις 20 Ιουνίου, ομάδες επιχειρηματιών που εκπροσωπούν κινέζικα συμφέροντα και ψάχνουν επενδυτικές ευκαιρίες στη χώρα μας, στο πλαίσιο του οργανισμού Invest in Greece.

Όπως γνωστοποίησε, σε συνάντησή του με δημοσιογράφους, ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Invest in Greece (Επενδύστε στην Ελλάδα A.E.), Στ. Ησαΐας, «η συγκεκριμένη δράση του οργανισμού διοργανώνεται σε συνέχεια της πρόσφατης επιχειρηματικής αποστολής που έγινε στην Κίνα υπό τον πρωθυπουργό και με τη συνεργασία του υπουργείου Ανάπτυξης, αλλά και στο πλαίσιο ενεργειών της ομάδας δράσης υπό τον πρωθυπουργό για follow up των αποτελεσμάτων της επίσημης επίσκεψής του στην Κίνα, την οποία απαρτίζουν ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης, ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στ. Σταυρίδης, ο διευθύνων σύμβουλος του Invest in Greece, Στ. Ησαΐας, και ο προϊστάμενος του γραφείου του πρωθυπουργού για τον ψηφιακό σχεδιασμό, Δ. Πτωχός».

Τα στελέχη που συμμετέχουν εκπροσωπούν σημαντικούς κινέζικους φορείς κρατικών και ιδιωτικών συμφερόντων με ισχυρή παρουσία στις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, τις κατασκευές, των υποδομών, αλλά και σε άλλες δραστηριότητες αιχμής, όπως ναυτιλία, ενέργεια, βιομηχανία και ορυκτά.

Για την πρώτη κινεζική αποστολή, από το Πεκίνο υπό την China Export Import Bank, έχει συντονισθεί ένα ευρύ πρόγραμμα στοχευμένων επιχειρηματικών συναντήσεων με εκπροσώπους ελληνικών επιχειρήσεων σε κοινούς τομείς ενδιαφέροντος, αλλά και εκπροσώπους κρατικών φορέων που θα τους ενημερώσουν για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, καθώς και για τις σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζει η χώρα μας για δυνητικούς επενδυτές στον τομέα της ενέργειας και των υποδομών.

Για τη δεύτερη αποστολή, από τη Σαγκάη υπό την 21st Century Media, έχει προετοιμασθεί πρόγραμμα με επιχειρηματικό σεμινάριο που θα λάβει χώρα σε κεντρικό ξενοδοχείο της πρωτεύουσας, ενώ θα ακολουθήσουν επιχειρηματικές συναντήσεις με σημαντικές ελληνικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε κοινούς τομείς της ενέργειας, καθώς και με Έλληνες εφοπλιστές. Τέλος, θα πραγματοποιηθούν στοχευμένα field trips, με στόχο να γνωρίσουν οι Κινέζοι ενδιαφερόμενοι -εκ του σύνεγγυς- σημαντικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας, όπως ο τουρισμός, οι υποδομές και η γεωργική παραγωγή της χώρας, δίνοντάς τους μια πιο άμεση εμπειρία της παραγωγικής διαδικασίας και του ”επιχειρείν” στην Ελλάδα, και αναδεικνύοντας με αυτό τον τρόπο τις ελκυστικές επενδυτικές προτάσεις, που προσφέρει η ελληνική οικονομία.

ΠΗΓΗ:ΑΜΠΕ

 • ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

  • ΠικετίΠικετί: Η Γερμανία δεν έχει αποπληρώσει ποτέ τα χρέη της
   Ο σούπερσταρ Γάλλος οικονομολόγος Τομά Πικετί κατακεραύνωσε τη στάση της Γερμανίας απέναντι στο χρέος, σε μια ιδιαίτερα επιθετική συνέντευξη στη Die Ziet. DIE ZEIT: Θα πρεπε εμείς οι Γερμανοί να χαιρόμαστε που η Γαλλία έχει ευθυγραμμιστεί με τη Γερμανία στο δόγμα της λιτότητας; Τομά Πικετί: Βεβαίως και όχι. Αυτό δεν είναι κάτι που θα έπρεπε να [...]
  • Aaron SwartzΡέκβιεμ στον Aaron Swartz, τον 'Τσε Γκεβάρα της ψηφιακής εποχής'
   Το εξαιρετικό νέο ντοκιμαντέρ The Internet’s Own Boy: The Story of Aaron Swartz δεν ρίχνει φως μόνο στη ζωή ενός αδικοχαμένου οραματιστή, αλλά γενικότερα στο ζήτημα της ελευθερίας της πληροφορίας στις μέρες μας. Ο Aaron Swartz ήταν μια εντελώς ιδιάζουσα περίπτωση, καθώς συνδύαζε ένα ασύλληπτο ταλέντο στον προγραμματισμό (μεταξύ άλλων υπήρξε εκ των δημιουργών του RSS [...]
  • 3χρονη νύφη στο ΑφγανιστάνΥεμένη: 8χρονη πέθανε τη νύχτα του βεβιασμένου γάμου της
   Ένα κορίτσι 8 χρονών που είχε αναγκαστεί να παντρευτεί πέθανε τη νύχτα του γάμου της από εσωτερικά τραύματα που προκλήθηκαν από σεξουαλική δραστηριότητα. Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων διεθνώς καλούν για τη σύλληψη του 40χρονου συζύγου της. Η λιβανέζικη Al Nahar μετέδωσε πως το θανατηφόρο συμβάν εκτυλίχθηκε στην περιοχή Hardh στη βορειοδυτική Υεμένη, στα σύνορα με τη Σαουδική [...]