Loading...
You are here:  Home  >  MIX GRILL  >  Current Article

Ανακαλύφθηκε μισθοφορική ομάδα ελίτ χάκερ

  /   19/09/2013  /   Σχόλια


Hidden Lynx

Μία ομάδα παγκόσμιας κλάσης χάκερ, οι οποίοι φαίνονται να λειτουργεί μισθοφορικά και εκτιμάται πως βρίσκεται πίσω από πολλές από τις πιο γνωστές επιθέσεις χάκινγκ των τελευταίων ετών, εντοπίστηκε στην Κίνα.

Στην ομάδα δόθηκε το κωδικό όνομα Hidden Lynx, και θεωρείται πως ενδεχομένως να συνδέεται με κάποιες από τις πιο γνωστές περιπτώσεις κυβερνοκατασκοπείας τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με την Symantec, την αμερικάνικη εταιρία computer security που την ανακάλυψε, βρίσκεται μεταξύ των πιο τεχνικά εξελιγμένων ομάδων που επιδίδονται σε τέτοιου είδους δραστηριότητες στην Κίνα, ωστόσο η εταιρεία, σε αντίθεση με προηγούμενες αναφορές της, δεν κατηγόρησε την κινεζική κυβέρνηση για κάποιου είδους εμπλοκή.

Στη σχετική αναφορά η Hidden Lynx περιγράφεται ως μία «επαγγελματική οργάνωση», που αποτελείται από 50-100 άτομα μεγάλου εύρους δυνατοτήτων πάνω στην παραβίαση δικτύων και την υποκλοπή δεδομένων, όπως πολύτιμων εταιρικών μυστικών. Όπως επισημαίνεται, η ομάδα ίσως να συνδέεται με την «Επιχείρηση Aurora» του 2009, που αποτελεί την πλέον γνωστή εκστρατεία κυβερνοκατασκοπείας σε βάρος αμερικανικών εταιρειών, κατά την οποία στοχοποιήθηκαν εταιρείες όπως η Google και η Adobe Systems.

Ωστόσο, οι ερευνητές της Symantec δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν ποιοι ακριβώς κρύβονται πίσω από την Hidden Lynx ή αν αυτή συνδέεται με την κινεζική κυβέρνηση. Η εταιρεία θεωρεί πως η ομάδα εδρεύει στην Κίνα επειδή μεγάλο τμήμα της υποδομής που χρησιμοποιείται στις επιθέσεις φαίνεται να βρίσκεται εκεί και επειδή το κακόβουλο λογισμικό που χρησιμοποιούν οι «εισβολείς» είναι γραμμένο με κινεζικά εργαλεία και υπολογιστικό κώδικα.

Όπως επισημαίνεται, πρόκειται για μία εξαιρετικά ικανή ομάδα, ικανή να διεξάγει πολλαπλές επιχειρήσεις ταυτόχρονα και να «στοχεύει» εταιρείες σε ένα μεγάλο εύρος τομέων. Το προφίλ τους τους χαρακτηρίζει ως «μισθοφόρους», που εργάζονται για πελάτες που επιθυμούν πολύ συγκεκριμένα δεδομένα- για την ακρίβεια, θεωρείται πως πολλοί πελάτες της Hidden Lynx πιθανώς να προέρχονται από τον χρηματοπιστωτικό τομέα.

// Ναυτεμπορική

 • ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

  • ΠικετίΠικετί: Η Γερμανία δεν έχει αποπληρώσει ποτέ τα χρέη της
   Ο σούπερσταρ Γάλλος οικονομολόγος Τομά Πικετί κατακεραύνωσε τη στάση της Γερμανίας απέναντι στο χρέος, σε μια ιδιαίτερα επιθετική συνέντευξη στη Die Ziet. DIE ZEIT: Θα πρεπε εμείς οι Γερμανοί να χαιρόμαστε που η Γαλλία έχει ευθυγραμμιστεί με τη Γερμανία στο δόγμα της λιτότητας; Τομά Πικετί: Βεβαίως και όχι. Αυτό δεν είναι κάτι που θα έπρεπε να [...]
  • Aaron SwartzΡέκβιεμ στον Aaron Swartz, τον 'Τσε Γκεβάρα της ψηφιακής εποχής'
   Το εξαιρετικό νέο ντοκιμαντέρ The Internet’s Own Boy: The Story of Aaron Swartz δεν ρίχνει φως μόνο στη ζωή ενός αδικοχαμένου οραματιστή, αλλά γενικότερα στο ζήτημα της ελευθερίας της πληροφορίας στις μέρες μας. Ο Aaron Swartz ήταν μια εντελώς ιδιάζουσα περίπτωση, καθώς συνδύαζε ένα ασύλληπτο ταλέντο στον προγραμματισμό (μεταξύ άλλων υπήρξε εκ των δημιουργών του RSS [...]
  • 3χρονη νύφη στο ΑφγανιστάνΥεμένη: 8χρονη πέθανε τη νύχτα του βεβιασμένου γάμου της
   Ένα κορίτσι 8 χρονών που είχε αναγκαστεί να παντρευτεί πέθανε τη νύχτα του γάμου της από εσωτερικά τραύματα που προκλήθηκαν από σεξουαλική δραστηριότητα. Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων διεθνώς καλούν για τη σύλληψη του 40χρονου συζύγου της. Η λιβανέζικη Al Nahar μετέδωσε πως το θανατηφόρο συμβάν εκτυλίχθηκε στην περιοχή Hardh στη βορειοδυτική Υεμένη, στα σύνορα με τη Σαουδική [...]