Loading...
You are here:  Home  >  ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ  >  Current Article

Έξαρση του κανιβαλισμού στη Β. Κορέα

  /   28/01/2013  /   Σχόλια

Έξαρση του κανιβαλισμού στη Β. Κορέα

Σοκαριστικές είναι οι πληροφορίες από το εσωτερικό του κλειστού κράτους της Β. Κορέας, στην οποία ο λιμός έχει κοστίσει τη ζωή σε 10 χιλιάδες ανθρώπους στην επαρχία της Χαεγιού.

Το ρεπορτάζ περί εξάπλωσης του κανιβαλισμού έρχεται από το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων Asia Press, το οποίο έχει δημιουργήσει ευρύ δίκτυο πολιτών-δημοσιογράφων στη χώρα που πλήττεται από διεθνείς κυρώσεις λόγω του πυρηνικού προγράμματός της.

Οι πηγές αναφέρουν φρικαλέα περιστατικά, όπως αυτό με πρωταγωνιστή έναν πατέρα που εκτελέστηκε επειδή σκότωσε και έφαγε τα δύο παιδιά του, ενώ ένας άνδρας συνελήφθη επειδή ξέθαψε το πτώμα του εγγονού του και το έφαγε.

Ο Jiro Ishimaru του Asia Press τόνισε πως ‘έφτασαν στα χέρια μας αναρίθμητες σοκαριστικές μαρτυρίες περί κανιβαλισμού.’

Μια μελέτη του North Korean Refugees Assistance Fund, στα πλαίσια της οποίας πάρθηκαν συνεντεύξεις από 200 Βορειοκορεάτες πρόσφυγες, ανέφερε πως είναι συχνό φαινόμενο να υπάρχει ‘ειδικό κρέας’ στις υπαίθριες αγορές το οποίο ‘όλοι ξέρουν από πού προέρχεται αλλά κανείς δεν θέλει να το συζητήσει’.

Ένας άλλος πρόσφυγας υπογράμμισε πως ‘αν γίνει μια κηδεία το μεσημέρι και η ταφή πτώματος λάβει χώρα το απόγευμα, είναι αρκετά πιθανό το πτώμα να έχει ταφεί πριν το πρωί.’

Τον περασμένο Ιούνιο, μια μελέτη του ΟΗΕ ανέφερε πως τα δύο τρίτα του πληθυσμού των 24 εκατομμυρίων της χώρας αντιμετωπίζουν χρόνιο πρόβλημα έλλειψης φαγητού, ενώ σχεδόν το ένα τρίτο των παιδιών ηλικίας 5 χρονών παρουσιάζει συμπτώματα νανισμού λόγω περιορισμένης διατροφής, ιδιαίτερα στην επαρχία.

Αξίζει να επαναληφθεί πως ενώ συντελείται αυτή η τεράστια ανθρωπιστική καταστροφή, το δικτατορικό καθεστώς κρίνει σκόπιμο να ξοδεύει εκατομμύρια σε πυρηνικές δοκιμές.

 • ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

  • ΠικετίΠικετί: Η Γερμανία δεν έχει αποπληρώσει ποτέ τα χρέη της
   Ο σούπερσταρ Γάλλος οικονομολόγος Τομά Πικετί κατακεραύνωσε τη στάση της Γερμανίας απέναντι στο χρέος, σε μια ιδιαίτερα επιθετική συνέντευξη στη Die Ziet. DIE ZEIT: Θα πρεπε εμείς οι Γερμανοί να χαιρόμαστε που η Γαλλία έχει ευθυγραμμιστεί με τη Γερμανία στο δόγμα της λιτότητας; Τομά Πικετί: Βεβαίως και όχι. Αυτό δεν είναι κάτι που θα έπρεπε να [...]
  • Aaron SwartzΡέκβιεμ στον Aaron Swartz, τον 'Τσε Γκεβάρα της ψηφιακής εποχής'
   Το εξαιρετικό νέο ντοκιμαντέρ The Internet’s Own Boy: The Story of Aaron Swartz δεν ρίχνει φως μόνο στη ζωή ενός αδικοχαμένου οραματιστή, αλλά γενικότερα στο ζήτημα της ελευθερίας της πληροφορίας στις μέρες μας. Ο Aaron Swartz ήταν μια εντελώς ιδιάζουσα περίπτωση, καθώς συνδύαζε ένα ασύλληπτο ταλέντο στον προγραμματισμό (μεταξύ άλλων υπήρξε εκ των δημιουργών του RSS [...]
  • 3χρονη νύφη στο ΑφγανιστάνΥεμένη: 8χρονη πέθανε τη νύχτα του βεβιασμένου γάμου της
   Ένα κορίτσι 8 χρονών που είχε αναγκαστεί να παντρευτεί πέθανε τη νύχτα του γάμου της από εσωτερικά τραύματα που προκλήθηκαν από σεξουαλική δραστηριότητα. Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων διεθνώς καλούν για τη σύλληψη του 40χρονου συζύγου της. Η λιβανέζικη Al Nahar μετέδωσε πως το θανατηφόρο συμβάν εκτυλίχθηκε στην περιοχή Hardh στη βορειοδυτική Υεμένη, στα σύνορα με τη Σαουδική [...]