Loading...
You are here:  Home  >  ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ  >  Current Article

Πάνω από 700.000 νέες θέσεις στον τομέα της τεχνολογίας στην Ε.Ε.

  /   25/01/2013  /   Σχόλια

technology_4Αποκαλύφθηκε σήμερα από την Ευρωπαϊκή επιτροπή η συμφωνία της με την Hewlett-Packard, την Telefonica και οχτώ ακόμα επιχειρήσεις τηλεπικοινωνιών και τεχνολογίας, που στοχεύει στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στο τομέα της τεχνολογίας.

Αποκαλώντας την επίτευξη της συμφωνίας μια μεγάλη επιτυχία, η επίτροπος τηλεπικοινωνιών της Ε.Ε., η Ολλανδή Neelie Kroes τόνισε πως οι εταιρίες δεσμεύτηκαν να προσφέρουν πρακτική εκπαίδευση, ένα δωρεάν διαδικτυακό πανεπιστημιακό τόπο  και να προσφέρουν κεφάλαιο σε υποσχόμενες επιχειρήσεις, βοηθώντας τις να κάνουν το πρώτο βήμα.

Η Επιτροπή θέλει να δώσει μια μικρή ώθηση στην οικονομική ανάπτυξη, να ανακινήσει την ανταγωνιστικότητα και να αντιμετωπίσει ευθέως τα απογοητευτικά ποσοστά ανεργίας της, που βυθίζονται ασταμάτητα. Υπάρχουν 26 εκατομμύρια άνεργοι στην Ε.Ε., ένα 11% του συνολικού εργατικού δυναμικού.

Youth-groups-in-Madrid-pr-006 Ιδίως οι κενές θέσεις στον τομέα της τεχνολογίας έχουν αποδειχθεί δύσκολες να στελεχωθούν, καθώς οι υποψήφιοι από την αγορά εργασίας είτε δεν πληρούν τα κριτήρια, είτε δεν αναγνωρίζονται τα πτυχία τους στην Ε.Ε., είτε δεν μιλούν αγγλικά. Η επίτροπος Kroes, δήλωσε σχετικά: ‘Το χάσμα ανάμεσα στους καταρτισμένους επαγγελματίες και τις τεχνολογικές απαιτήσεις όλο και μεγαλώνει. Αυτό το κενό πρέπει να μειωθεί, με συνομολογημένες κινήσεις ανάμεσα στις κυβερνήσεις και τον ιδιωτικό τομέα. Οι επιχειρήσεις τεχνολογιών και επικοινωνιών είναι η νέα ραχοκοκκαλιά της ευρωπαϊκής οικονομίας και οφείλουμε να αποτρέψουμε την ‘ενηλικίωση’ μιας χαμένης γενιάς  και μιας μη ανταγωνιστικής Ευρώπης’.

Στην Ελλάδα, η παροχή εκπαίδευσης στον τομέα της τεχνολογίας είναι σε σχετικά υψηλά επίπεδα καθώς και το επίπεδο των αγγλικών και δεδομένου ότι αυτή η συμφωνία αναμένεται να προφέρει πάνω από 700.000 θέσεις εργασίας στην Ε.Ε., με την Ελλάδα να έχει πολλές πιθανότητες να φιλοξενήσει αρκετές από αυτές τις θέσεις εργασίας, πρόκειται για κάτι άξιο προσοχής. Ειδικά με την ανεργία που υπάρχει στην χώρα.

Από τις Βρυξέλλες, για το diethni.gr

 

 • ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

  • ΠικετίΠικετί: Η Γερμανία δεν έχει αποπληρώσει ποτέ τα χρέη της
   Ο σούπερσταρ Γάλλος οικονομολόγος Τομά Πικετί κατακεραύνωσε τη στάση της Γερμανίας απέναντι στο χρέος, σε μια ιδιαίτερα επιθετική συνέντευξη στη Die Ziet. DIE ZEIT: Θα πρεπε εμείς οι Γερμανοί να χαιρόμαστε που η Γαλλία έχει ευθυγραμμιστεί με τη Γερμανία στο δόγμα της λιτότητας; Τομά Πικετί: Βεβαίως και όχι. Αυτό δεν είναι κάτι που θα έπρεπε να [...]
  • Aaron SwartzΡέκβιεμ στον Aaron Swartz, τον 'Τσε Γκεβάρα της ψηφιακής εποχής'
   Το εξαιρετικό νέο ντοκιμαντέρ The Internet’s Own Boy: The Story of Aaron Swartz δεν ρίχνει φως μόνο στη ζωή ενός αδικοχαμένου οραματιστή, αλλά γενικότερα στο ζήτημα της ελευθερίας της πληροφορίας στις μέρες μας. Ο Aaron Swartz ήταν μια εντελώς ιδιάζουσα περίπτωση, καθώς συνδύαζε ένα ασύλληπτο ταλέντο στον προγραμματισμό (μεταξύ άλλων υπήρξε εκ των δημιουργών του RSS [...]
  • 3χρονη νύφη στο ΑφγανιστάνΥεμένη: 8χρονη πέθανε τη νύχτα του βεβιασμένου γάμου της
   Ένα κορίτσι 8 χρονών που είχε αναγκαστεί να παντρευτεί πέθανε τη νύχτα του γάμου της από εσωτερικά τραύματα που προκλήθηκαν από σεξουαλική δραστηριότητα. Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων διεθνώς καλούν για τη σύλληψη του 40χρονου συζύγου της. Η λιβανέζικη Al Nahar μετέδωσε πως το θανατηφόρο συμβάν εκτυλίχθηκε στην περιοχή Hardh στη βορειοδυτική Υεμένη, στα σύνορα με τη Σαουδική [...]