Loading...
You are here:  Home  >  MIX GRILL  >  Current Article

Παροχές 2,5 εκατ. ευρώ στους εργαζομένους της Καρέλια ΑΕ

  /   02/01/2014  /   Σχόλια

karelia

 

Σε μια συγκινητική κίνηση αλληλεγγύης προς τους εργαζόμενους της εταιρίας ΚΑΡΕΛΙΑ ΑΕ, προχώρησε η διοιήκηση της εταιρίας, μοιράζοντας συνολικά 2,5 εκατ. ευρώ παροχών, με την είσοδο στο 2014.

«Το 2013 αναµενόταν να είναι µία δύσκολη χρονιά, δύσκολη όχι µόνον, λόγω της µεγάλης κρίσης που συνεχίζει να µαστίζει τη χώρα µας, αλλά και, λόγω του γεγονότος ότι το 2012 ήταν µία χρονιά µε ιδιαίτερα ικανοποιητικά αποτελέσµατα, η οποία ήταν δύσκολο να ξεπεραστεί. Παρόλα αυτά, όµως, η εταιρεία µας για µία ακόµη φορά κατάφερε να ξεπεράσει τον εαυτό της. Με την άριστη συνεργασία διοίκησης και εργαζοµένων πετύχαµε τους περισσότερους από τους στόχους µας και δείξαµε ότι δίκαια κατέχουµε τη θέση που έχουµε».

Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο διευθύνων σύμβουλος της «ΚΑΡΕΛΙΑ ΑΕ», Ανδρέας Καρέλιας, στην ετήσια γιορτή για την κοπή της βασιλόπιτας, ανακοινώνοντας παράλληλα και έκτακτες παροχές προς τους εργαζόμενους, οι οποίες αγγίζουν τα 2,5 εκατ. ευρώ.

«Για πρώτη φορά στην ιστορία µας, ξεπεράσαµε τα 16 δις τσιγάρα σε πωλήσεις εντός και εκτός Ελλάδος και φτάσαµε τα 16.8 δις τσιγάρα, όγκος που αποτελεί νέο ρεκόρ για την εταιρεία µας. Μία αύξηση περίπου 8%» τόνισε ο κ. Καρέλιας, υπογραμμίζοντας: «οι πωλήσεις µας εκτός Ελλάδος ξεπέρασαν τα 14.6 δισ. τσιγάρα, όγκος που αποτελεί νέο ρεκόρ για την εταιρεία µας».

«Ιδιαίτερα σηµαντικό ήταν το γεγονός ότι στην ελληνική αγορά και, µάλιστα, εν µέσω της κρίσης και µε εχθρική για εµάς φορολογία στα τσιγάρα, καταφέραµε να έχουµε αύξηση πωλήσεων κατά 2%, πράγµα ιδιαίτερα ικανοποιητικό.

Για άλλη µία χρονιά, καταφέραµε να αυξήσουµε σηµαντικά τις πωλήσεις µας στον καπνό για στριφτό τσιγάρο. Στην ελληνική αγορά ξεπεράσαµε τους 340 τόνους και καταλάβαµε την τρίτη θέση, πετυχαίνοντας µερίδιο αγοράς 15%.

Στο εξωτερικό, οι πωλήσεις µας καπνού για στριφτό τσιγάρο έφτασαν τους 86 τόνους, παρουσιάζοντας θεαµατική αύξηση 144%. Η παραπάνω αύξηση στις πωλήσεις δεν θα ήταν δυνατή, αν δεν καταφέρναµε να αυξήσουµε την παραγωγικότητα του εργοστασίου µας» πρόσθεσε ο κ. Καρέλιας.

Επίσης ο κ. Καρέλιας επεσήμανε: «Προχωρήσαµε, µέσα στο 2013, σε νέες επενδύσεις 3.000.000 ευρώ, µε σκοπό την αύξηση της παραγωγικής µας δυνατότητάς, τη βελτίωση της ευελιξίας στην παραγωγή και την περαιτέρω τόνωση των εξαγωγών µας, ενώ πρόσθετες επενδύσεις, ύψους 1.900.000 ευρώ, έχουν ήδη δροµολογηθεί για τις αρχές του 2014.

Σε µία εποχή όπου 3 στους 10 Έλληνες ζούνε καθηµερινά την απόγνωση της ανεργίας, είµαι στην ευχάριστη θέση να πω ότι εµείς αυξήσαµε τις θέσεις εργασίας κατά 35 άτοµα, ποσοστό κοντά στο 8%.

Με όλα τα παραπάνω, η κερδοφορία της εταιρείας αναµένεται να φτάσει πάλι σε υψηλά επίπεδα και αν δεν ήταν η πρόσφατη διολίσθηση του δολαρίου έναντι του ευρώ, τα αποτελέσµατα θα ήταν όντως εντυπωσιακά».

«Λόγω των αυξηµένων κρατήσεων σε φόρους και ασφαλιστικές κρατήσεις, η συνολική δαπάνη των έκτακτων παροχών της περσινής χρονιάς για την εταιρεία έφτασε τα 2.250.000 ευρώ περίπου. Φέτος, µε τις αυξηµένες, στις περισσότερες περιπτώσεις παροχές, αλλά και την αύξηση του προσωπικού, υπολογίζω ότι η συνολική δαπάνη των παροχών που ανακοίνωσα, θα είναι της τάξεως των 2.500.000 ευρώ περίπου. Αν υπολογίσει κανείς και τα διάφορα bonus που δόθηκαν σε στελέχη και εργαζοµένους, κατά την περσινή χρονιά, αλλά και αυτά που θα δοθούν για φέτος, τότε για την διετία 2012-2013, οι οικειοθελείς έκτακτες παροχές της εταιρείας προς τους εργαζοµένους της ξεπερνούν τα 5.000.000 ευρώ.

Μέσα στο 2013, η Καπνοβιοµηχανία Καρέλια εισέφερε στα δηµόσια ταµεία 400 εκστ. ευρώ από έµµεσους και άµεσους φόρους και 7,1 εκατ. ευρώ στα ασφαλιστικά ταµεία, έφερε 170 εκατ. ευρώ σε συνάλλαγµα από τις διεθνείς µας πωλήσεις», πρόσθεσε ο κ. Καρέλιας.

Ο ίδιος ανακοίνωσε και έκτακτες παροχές προς τους εργαζόμενους, οι οποίες αγγίζουν τα 2,5 εκατ. ευρώ.

Αναλυτικά:

«- Το επίδοµα «γαλοπούλας» θα είναι φέτος 200,00 ευρώ για κάθε εργαζόµενο στην εταιρεία.

- Το επίδοµα παρουσίας θα είναι 800,00 ευρώ. Θυµίζω ότι αυτό το δικαιούνται όσοι δεν έλειψαν ούτε µία µέρα από την εργασία τους.

- Ο κάθε εργαζόµενος, που έχει παιδιά που σπουδάζουν σε κρατικό πανεπιστήµιο ή ΤΕΙ, θα λάβει έκτακτη οικονοµική ενίσχυση 1.400,00 ευρώ.

- Οι εργαζόµενοι, των οποίων τα παιδιά τους πέτυχαν στις παραπάνω σχολές µέσα στο 2012, θα λάβουν επιπλέον ενίσχυση 525,00 ευρώ.

- Παράλληλα, η εταιρεία θα κάνει δώρο έναν υπερσύγχρονο φορητό υπολογιστή Apple σε κάθε παιδί που πέτυχε την εισαγωγή του σε µία από τις παραπάνω σχολές µέσα στο 2013.

Pages: 1 2

 • ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

  • ΠικετίΠικετί: Η Γερμανία δεν έχει αποπληρώσει ποτέ τα χρέη της
   Ο σούπερσταρ Γάλλος οικονομολόγος Τομά Πικετί κατακεραύνωσε τη στάση της Γερμανίας απέναντι στο χρέος, σε μια ιδιαίτερα επιθετική συνέντευξη στη Die Ziet. DIE ZEIT: Θα πρεπε εμείς οι Γερμανοί να χαιρόμαστε που η Γαλλία έχει ευθυγραμμιστεί με τη Γερμανία στο δόγμα της λιτότητας; Τομά Πικετί: Βεβαίως και όχι. Αυτό δεν είναι κάτι που θα έπρεπε να [...]
  • Aaron SwartzΡέκβιεμ στον Aaron Swartz, τον 'Τσε Γκεβάρα της ψηφιακής εποχής'
   Το εξαιρετικό νέο ντοκιμαντέρ The Internet’s Own Boy: The Story of Aaron Swartz δεν ρίχνει φως μόνο στη ζωή ενός αδικοχαμένου οραματιστή, αλλά γενικότερα στο ζήτημα της ελευθερίας της πληροφορίας στις μέρες μας. Ο Aaron Swartz ήταν μια εντελώς ιδιάζουσα περίπτωση, καθώς συνδύαζε ένα ασύλληπτο ταλέντο στον προγραμματισμό (μεταξύ άλλων υπήρξε εκ των δημιουργών του RSS [...]
  • 3χρονη νύφη στο ΑφγανιστάνΥεμένη: 8χρονη πέθανε τη νύχτα του βεβιασμένου γάμου της
   Ένα κορίτσι 8 χρονών που είχε αναγκαστεί να παντρευτεί πέθανε τη νύχτα του γάμου της από εσωτερικά τραύματα που προκλήθηκαν από σεξουαλική δραστηριότητα. Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων διεθνώς καλούν για τη σύλληψη του 40χρονου συζύγου της. Η λιβανέζικη Al Nahar μετέδωσε πως το θανατηφόρο συμβάν εκτυλίχθηκε στην περιοχή Hardh στη βορειοδυτική Υεμένη, στα σύνορα με τη Σαουδική [...]