Loading...
You are here:  Home  >  ΑΠΟΨΕΙΣ & ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ  >  Current Article

Η υπόθεση δολοφονίας της Χρυσής Αυγής, ο Λάρι Σάμερς και ο νέος φασισμός

  /   14/10/2013  /   Σχόλια

Golden_Dawn_arrests

Στις 18 Σεπτεμβρίου, ο καλλιτέχνης του χιπ-χοπ Παύλος Φύσσας (ή «Killah P»), μαχαιρώθηκε έξω από ένα μπαρ στο Κερατσίνι, στην Ελλάδα. Ο Λάρι Σάμερς έχει γερό άλλοθι, αλλά δεν τον πιστεύω. Όχι, ο Λάρι δεν κατηγορείται πως κρατούσε το μαχαίρι: ο δολοφόνος ομολόγησε -είναι ένα άσημο μέλος της «χρυσής αυγής» (ΧΑ), ενός κόμματος που αποτελείται από φρικαρισμένους σκίνχεντ, αντισημίτες, ξενόφοβους, αντιαλβανούς και ισλαμόφοβους παράφρονες, και θερμοκέφαλους υπερπατριώτες. Σκεφτείτε το σαν την ελληνική εκδοχή του «κόμματος του τσαγιού»!

Μετά τη δολοφονία του Φύσσα, κάτι άλλες ομάδες επικίνδυνων ψυχοπαθών, ονόματι «Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ)» και «ελληνική δικομματική κυβέρνηση», βάλθηκαν να απαγορέψουν την ΧΑ. Οι Έλληνες ηγεμόνες συνέλαβαν έξι βουλευτές της ΧΑ. Προφανώς, οι Έλληνες πολιτικοί ηγέτες είναι θαυμαστές της δημοκρατίας όπως την ορίζει ο Αιγύπτιος στρατηγός Σίσι.

Προς τους Έλληνες αριστερούς φίλους μου: έχω σιχαθεί να σας βλέπω να πανηγυρίζετε για τις συλλήψεις των βουλευτών της ΧΑ. Σημειώστε την ώρα που σας το λέω: θα είστε οι επόμενοι.

Ακούστε με: σύμφωνα με τις πηγές μου, πίσω από την απαγόρευση της ΧΑ, πέραν της οικείας σε όλους μας απέχθειας της Ευρώπης προς τη δημοκρατία, κρύβεται κάτι πολύ χειρότερο: τα κυβερνητικά κόμματα αποπροσανατολίζουν το κοινό από τις δικές τους ευθύνες στο έγκλημα.

Δεν υπάρχει τίποτα περίεργο στο ξέσπασμα της βίας και των εγκλημάτων μίσους: επισήμως, η ανεργία στην Ελλάδα φτάνει το 28% -πάνω από 60% στους νέους. Είναι αναμενόμενο απελπισμένοι νεαροί να βουτάνε καδρόνια με ελληνικές σημαίες και να ξυλοφορτώνουν μετανάστες: όταν κολλάς τον κόσμο στον τοίχο, αναζητάει κάπου να ξεσπάσει -και συχνά το κάνει σε όποιον βρει εμπρός του.

Η οικονομική κατάρρευση κυοφορεί το φασισμό. Τη δεκαετία του ’30 οι πεινασμένοι και οργισμένοι αναζήτησαν ανακούφιση στον υπερπατριωτισμό, το ρατσισμό και τα πογκρόμ. Τη δεκαετία του ’80 επί Ρέιγκαν, όταν η ύφεση σάρωνε τις ΗΠΑ και τα εργοστάσια έκλειναν το ένα μετά το άλλο στις μεσοδυτικές πολιτείες, οι απελπισμένοι άνεργοι σχημάτισαν ακροδεξιές ομάδες σκίνχεντ και βάλθηκαν να σκοτώνουν κόσμο -αρχής γενομένης από τη δολοφονία του εβραίου δημοσιογράφου ‘Αλαν Μπεργκ  ως τον βομβαρδισμό του κυβερνητικού κτιρίου της Οκλαχόμα, με 168 νεκρούς.

Γύπες πάνω από την Αθήνα

Η ΧΑ είναι σύμπτωμα της ελληνικής ασθένειας -όχι η αιτία της. Ατυχώς, οι τύποι με τα μαύρα μπλουζάκια κυνηγάνε εύκολους στόχους –Πακιστανούς, τσιγγάνους, Αφρικανούς, όποιον είναι διαφορετικός και ανυπεράσπιστος. Είναι πολύ ευκολότερο να μαχαιρώσεις έναν τραγουδιστή χιπ-χοπ από το να κυνηγήσεις έναν καρχαρία των κερδοσκοπικών κεφαλαίων.

Οι πραγματικοί ένοχοι για τα δεινά της Ελλάδας είναι καλά κρυμμένοι. Λοιπόν, επιτρέψτε μου να κατονομάσω ορισμένους: ας αρχίσω με τους δισεκατομμυριούχους Κένεθ Νταρτ  και Πολ Σίνγκερ τον επονομαζόμενο και «γύπα». Ο Νταρτ και ο Σίγνκερ αγόρασαν ένα σωρό ελληνικά ομόλογα για πενταροδεκάρες. Κι ενώ το 97% των κατόχων των ελληνικών ομολόγων συμφώνησαν να χάσουν το 75% της αξίας τους, οι Νταρτ και Σίνγκερ απαίτησαν να τα πουλήσουν πολλές φορές πάνω από την αξία τους. Ακολούθως, οι Νταρτ και Σίνγκερ δεν δίστασαν να απειλήσουν ευθέως τη χρεοκοπημένη ελληνική κυβέρνηση: αν δεν έπαιρναν τα λύτρα που απαιτούσαν, οι Νταρτ και Σίνγκερ θα ανακήρυσσαν αναξιόχρεα τα ελληνικά ομόλογα. Όλες οι ευρωπαϊκές τράπεζες που έχουν ελληνικά ομόλογα στα χαρτοφυλάκιά τους θα αντιμετώπιζαν το φάσμα της τεχνικής χρεοκοπίας· η αξία όλων των κρατικών ομολόγων στον κόσμο θα κατέρρεε· ολόκληρος ο αναπτυγμένος κόσμος θα αντιμετώπιζε μια ακόμα χρηματοπιστωτική κρίση.

Επρόκειτο περί οικονομικής τρομοκρατίας, και η ελληνική κυβέρνηση υποχώρησε. Πλήρωσε ό,τι της ζήτησαν. Ο Νταρτ ενθυλάκωσε πάνω από μισό δις δολάρια (513 εκατομμύρια) από το ελληνικό κράτος, και μόνον οι θεοί γνωρίζουν πόσα τσέπωσε ο Σίνγκερ.

Πώς ταΐστηκαν αυτά τα κοράκια; Χάρη στη λιτότητα και το σφίξιμο του ζωναριού, που ήταν ήδη στην τελευταία τρύπα του. Για να πληρώσει τους Σίνγκερ και Νταρτ, η ελληνική κυβέρνηση ανακοίνωσε πως θα απολύσει 15 χιλιάδες εργαζόμενους. Αυτό που είναι άθλιο με τον κυβερνώντα (ο Θεός να το κάνει) συνασπισμό είναι πως δεν αποκαλύπτει πως απολύει τον κόσμο για να ταΐσει τα χρηματοπιστωτικά κοράκια. Αντί να ορθώσει το ανάστημά του στους οικονομικούς τρομοκράτες, προτιμά να κατηγορεί τα θύματά τους και να χαρακτηρίζει τους ίδιους τους συμπατριώτες του τεμπέληδες και άπληστους ρεμπεσκέδες, που αξίζει να τιμωρηθούν. Και η τιμωρία τους λέγεται «λιτότητα».

Το παραμύθι της «λιτότητας»

Τα παιδιά μου με ρωτάνε συχνά: «Μπαμπά, από πού ήρθε η “λιτότητα”;». Έτσι, σκάρωσα αυτό το παραμύθι: «μια φορά κι έναν καιρό, υπήρχε μια καλή νεράιδα που λεγόταν Τζον Μάιναρντ Κέινς. Αυτή ήθελε να σταματήσει τις υφέσεις, τις οικονομικές κρίσεις και τα βάσανα του κόσμου, κι έτσι σκέφτηκε να φτιάξει το “διεθνές νομισματικό ταμείο” (ΔΝΤ) και την “παγκόσμιο τράπεζα”. Μετά ζήτησε από τις πλούσιες χώρες σαν τη Γερμανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες να δανείζουν μέσω αυτού του ΔΝΤ όποιο φτωχό κράτος είχε δημοσιονομικό πρόβλημα (π.χ. την Ελλάδα αν οι τιμές των καυσίμων ανέβαιναν και ο τουρισμός της μειωνόταν λόγω υπερτίμησης του νομίσματός της). Κι έτσι οι πλούσιοι δάνειζαν τους φτωχούς, ο κόσμος ευημερούσε κι έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα… μέχρι τη δεκαετία του ’80. Τότε μια κακιά μάγισσα, γνωστή ως “σιδηρά κυρία” κι ένας Αμερικανός παλιόγερος, ο “λεφτάς Ρέιγκαν” επέμειναν πως το ΔΝΤ έπρεπε να δέρνει τα φτωχά κράτη με ένα ραβδί, που το έλεγαν “διαρθρωτική διόρθωση”. Έτσι τα κράτη που αντιμετώπιζαν οικονομική κατάρρευση λόγω αύξησης των δαπανών τους, ανισορροπίες στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών τους ή κερδοσκοπικά επιτόκια πάθαιναν “διαρθρωτική διόρθωση”. Αυτή είναι άπονες και αναρίθμητες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, φτηνό ξεπούλημα του εθνικού πλούτου και απορρύθμιση των κερδών των επιχειρήσεων. Αυτό το ξεπουπούλιασμα των καλύτερων αγγέλων του κράτους λέγεται “λιτότητα”.

Pages: 1 2 3

 • ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

  • ΠικετίΠικετί: Η Γερμανία δεν έχει αποπληρώσει ποτέ τα χρέη της
   Ο σούπερσταρ Γάλλος οικονομολόγος Τομά Πικετί κατακεραύνωσε τη στάση της Γερμανίας απέναντι στο χρέος, σε μια ιδιαίτερα επιθετική συνέντευξη στη Die Ziet. DIE ZEIT: Θα πρεπε εμείς οι Γερμανοί να χαιρόμαστε που η Γαλλία έχει ευθυγραμμιστεί με τη Γερμανία στο δόγμα της λιτότητας; Τομά Πικετί: Βεβαίως και όχι. Αυτό δεν είναι κάτι που θα έπρεπε να [...]
  • Aaron SwartzΡέκβιεμ στον Aaron Swartz, τον 'Τσε Γκεβάρα της ψηφιακής εποχής'
   Το εξαιρετικό νέο ντοκιμαντέρ The Internet’s Own Boy: The Story of Aaron Swartz δεν ρίχνει φως μόνο στη ζωή ενός αδικοχαμένου οραματιστή, αλλά γενικότερα στο ζήτημα της ελευθερίας της πληροφορίας στις μέρες μας. Ο Aaron Swartz ήταν μια εντελώς ιδιάζουσα περίπτωση, καθώς συνδύαζε ένα ασύλληπτο ταλέντο στον προγραμματισμό (μεταξύ άλλων υπήρξε εκ των δημιουργών του RSS [...]
  • 3χρονη νύφη στο ΑφγανιστάνΥεμένη: 8χρονη πέθανε τη νύχτα του βεβιασμένου γάμου της
   Ένα κορίτσι 8 χρονών που είχε αναγκαστεί να παντρευτεί πέθανε τη νύχτα του γάμου της από εσωτερικά τραύματα που προκλήθηκαν από σεξουαλική δραστηριότητα. Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων διεθνώς καλούν για τη σύλληψη του 40χρονου συζύγου της. Η λιβανέζικη Al Nahar μετέδωσε πως το θανατηφόρο συμβάν εκτυλίχθηκε στην περιοχή Hardh στη βορειοδυτική Υεμένη, στα σύνορα με τη Σαουδική [...]