Loading...
You are here:  Home  >  ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ  >  Current Article

Αύξηση 30% στη μετανάστευση από την Ιταλία λόγω κρίσης

  /   08/04/2013  /   Σχόλια

POVERTA': ATTORE PIETRO GIORDANO IN FILA PER PACCO CIBO

Kατά 30% αυξήθηκε, το 2012, η μετανάστευση των Ιταλών για λόγους εργασίας, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της δημόσιας αρχής Aire, που καταγράφει τους μονίμους κατοίκους εξωτερικού.

 Όπως μετέδωσε το ιδιωτικό ραδιόφωνο «Radio 24» σε ειδική του έρευνα, οι κύριες αιτίες που ώθησαν 78.941 Ιταλούς να εγκαταλείψουν την χώρα τους, κατά το περασμένο έτος, ήταν η έλλειψη εργασίας, όπως και οι μορφές απασχόλησης που έκριναν μη ικανοποιητικές: την εποχική εργασία, κυρίως, και δουλειές στις οποίες δεν αντιστοιχούσε η πρέπουσα αμοιβή, λαμβάνοντας υπόψη το συνολικό κόστος ζωής .

Το 56% των μεταναστών που εγγράφηκαν στα μητρώα των μονίμων κατοίκων εξωτερικού είναι άνδρες, το 44% γυναίκες.

Σε σύγκριση με το 2011, οι νέοι 28 με 40 ετών σημείωσαν αύξηση της τάξης του 28,3%, και για τον λόγο αυτό, τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για «απώλεια ταλέντων και δημιουργικής δύναμης».

Κύριος προορισμός των εν λόγω μεταναστών ήταν η Γερμανία, που το 2012 προσέλκυσε 10.520 Ιταλούς. Ακολουθούν η Ελβετία (8.906), η Μεγάλη Βρετανία (7.520) και η Γαλλία (7.024).

Συνολικά, το 62,4% διάλεξε, ως νέο τόπο διαμονής και απασχόλησης μια ευρωπαϊκή χώρα. Μια επιλογή που, σύμφωνα με αρκετούς σχολιαστές, δείχνει ότι μέρος των νέων που βγήκε μόνιμα εκτός εθνικών συνόρων, ελπίζει, κάποια στιγμή, να μπορέσει να επιστρέψει στην Ιταλία.

Πηγή: ΑΜΠΕ

 • ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

  • ΠικετίΠικετί: Η Γερμανία δεν έχει αποπληρώσει ποτέ τα χρέη της
   Ο σούπερσταρ Γάλλος οικονομολόγος Τομά Πικετί κατακεραύνωσε τη στάση της Γερμανίας απέναντι στο χρέος, σε μια ιδιαίτερα επιθετική συνέντευξη στη Die Ziet. DIE ZEIT: Θα πρεπε εμείς οι Γερμανοί να χαιρόμαστε που η Γαλλία έχει ευθυγραμμιστεί με τη Γερμανία στο δόγμα της λιτότητας; Τομά Πικετί: Βεβαίως και όχι. Αυτό δεν είναι κάτι που θα έπρεπε να [...]
  • Aaron SwartzΡέκβιεμ στον Aaron Swartz, τον 'Τσε Γκεβάρα της ψηφιακής εποχής'
   Το εξαιρετικό νέο ντοκιμαντέρ The Internet’s Own Boy: The Story of Aaron Swartz δεν ρίχνει φως μόνο στη ζωή ενός αδικοχαμένου οραματιστή, αλλά γενικότερα στο ζήτημα της ελευθερίας της πληροφορίας στις μέρες μας. Ο Aaron Swartz ήταν μια εντελώς ιδιάζουσα περίπτωση, καθώς συνδύαζε ένα ασύλληπτο ταλέντο στον προγραμματισμό (μεταξύ άλλων υπήρξε εκ των δημιουργών του RSS [...]
  • 3χρονη νύφη στο ΑφγανιστάνΥεμένη: 8χρονη πέθανε τη νύχτα του βεβιασμένου γάμου της
   Ένα κορίτσι 8 χρονών που είχε αναγκαστεί να παντρευτεί πέθανε τη νύχτα του γάμου της από εσωτερικά τραύματα που προκλήθηκαν από σεξουαλική δραστηριότητα. Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων διεθνώς καλούν για τη σύλληψη του 40χρονου συζύγου της. Η λιβανέζικη Al Nahar μετέδωσε πως το θανατηφόρο συμβάν εκτυλίχθηκε στην περιοχή Hardh στη βορειοδυτική Υεμένη, στα σύνορα με τη Σαουδική [...]