Loading...
You are here:  Home  >  MIX GRILL  >  Current Article

Αγελάδες ύποπτες για μπλακ άουτ

  /   17/08/2013  /   Σχόλια

 

Dairy-cows-pict-1

Οι αγελάδες είναι πιθανότατα υπαίτιες για τις διακοπές ρεύματος στα νοτιοανατολικά του νησιού Ανγκλεσι της Βρετανίας, αφού συχνά ξύνονται πάνω στον εξοπλισμό παροχής ρεύματος, σύμφωνα με εταιρεία ηλεκτρισμού. Ανάμεσα στους πιθανούς υπόπτους ήταν τα πουλιά, οι σκίουροι, τα δέντρα και η κακοκαιρία.Ωστόσο, οι αρμόδιοι είναι πεπεισμένοι ότι οι αγελάδες που περιφέρονται στα λιβάδια της Ουαλλίας ευθύνονται για την ταλαιπωρία των κατοίκων της περιοχής. Αρκετά σπίτια στην περιοχή Λαντόνα αντιμετωπίζουν προβλήματα με την τάση του ρεύματος. Το πρόβλημα αποτελεί καθημερινότητα για τους κατοίκους της που αναγκάζονται να μένουν στο σκοτάδι για κάποιο διάστημα και σε ορισμένες περιπτώσεις να μην έχουν ρεύμα για έως και δεκαέξι ώρες.

 

Ο σύμβουλος Κάργουιν Τζόουνς σχολίασε ότι οι συχνές διακοπές στην παροχή είναι ικανές να δημιουργήσουν τεχνικά προβλήματα σε Η/Υ και άλλες συσκευές, ενώ η εταιρεία ηλεκτρισμού δήλωσε ότι οι ζημιές έχουν αποκατασταθεί επιτυχώς. «Εδώ και χρόνια το ηλεκτρικό ρεύμα διακόπτεται για μερικά δευτερόλεπτα και μετά επανέρχεται», είπε ο κ. Τζόουνς, που τελεί σύμβουλος κομητείας στην έδρα του Seiriol. «Επικοινώνησα με τη ScottishPower και μου απάντησαν ότι μάλλον οι αγελάδες προκαλούν τις προσωρινές διακοπές, επειδή όταν ξύνονται πάνω στους στύλους, τους μετακινούν», πρόσθεσε. «Είπαν ότι θα εγκαταστήσουν φράχτες γύρω από τους στύλους για να το αντιμετωπίσουν, αλλά από όσο γνωρίζω δεν έχει γίνει κάτι ακόμα», συνέχισε εκδηλώνοντας τη δυσαρέσκειά του.

Οι κάτοικοι, παρά το σχόλιο της εταιρείας ότι αποκατέστησε τις βλάβες, συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα και οι μαρτυρίες θέλουν το πρόβλημα να οφείλεται στους έντονους ανέμους που φυσούν στην περιοχή. Ο κ. Τζόουνς από την πλευρά του θεωρεί ότι είναι ακραίο να κατηγορούν αποκλειστικά τις αγελάδες για την πρόκληση των διακοπών και των βλαβών που πραγματοποιούνται σε καθημερινή σχεδόν βάση.

«Μια εταιρεία τόσο μεγάλη, που έχει τόσο πολλά χρήματα, θα έπρεπε να επενδύσει σε νέο εξοπλισμό», είπε χαρακτηριστικά και δεσμεύτηκε ότι εάν το πρόβλημα δεν επιλυθεί, θα επικοινωνήσει ξανά με τη ScottishPower για να εγκαταστήσει νέο δίκτυο ηλεκτρισμού στη Λαντόνα. Η ScottishPower απολογήθηκε από την πλευρά της για τα συμβάντα μέσω εκπροσώπου της.

«Η εταιρεία απολογείται για την ενόχληση που προκάλεσαν αυτές οι διακοπές ρεύματος», δήλωσε ο εκπρόσωπος. «Η επισκευή έχει ολοκληρωθεί και ένας φράχτης έχει εγκατασταθεί γύρω από τα στηρίγματα για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα και να αποφευχθεί η επανάληψή του στο μέλλον», συμπλήρωσε.

O εκπρόσωπος της εταιρείας διαβεβαίωσε τους πελάτες ότι αν και το φαινόμενο δεν είναι συχνό, μια ενήλικη αγελάδα έχει την ικανότητα να καταστρέψει μέρος του δικτύου. Δεν είναι η πρώτη φορά που οι αγελάδες έχουν δημιουργήσει πρόβλημα στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος για τους πελάτες της εταιρείας στην Ουαλλία. Τον περασμένο Σεπτέμβριο η ScottishPower είχε δηλώσει ότι τρεις βλάβες σε διαφορετικά σημεία είχαν προκαλέσει διακοπές σε τουλάχιστον 80 ιδιοκτησίες στο Φόρντεν.

 

kathimerini.gr//

 • ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

  • ΠικετίΠικετί: Η Γερμανία δεν έχει αποπληρώσει ποτέ τα χρέη της
   Ο σούπερσταρ Γάλλος οικονομολόγος Τομά Πικετί κατακεραύνωσε τη στάση της Γερμανίας απέναντι στο χρέος, σε μια ιδιαίτερα επιθετική συνέντευξη στη Die Ziet. DIE ZEIT: Θα πρεπε εμείς οι Γερμανοί να χαιρόμαστε που η Γαλλία έχει ευθυγραμμιστεί με τη Γερμανία στο δόγμα της λιτότητας; Τομά Πικετί: Βεβαίως και όχι. Αυτό δεν είναι κάτι που θα έπρεπε να [...]
  • Aaron SwartzΡέκβιεμ στον Aaron Swartz, τον 'Τσε Γκεβάρα της ψηφιακής εποχής'
   Το εξαιρετικό νέο ντοκιμαντέρ The Internet’s Own Boy: The Story of Aaron Swartz δεν ρίχνει φως μόνο στη ζωή ενός αδικοχαμένου οραματιστή, αλλά γενικότερα στο ζήτημα της ελευθερίας της πληροφορίας στις μέρες μας. Ο Aaron Swartz ήταν μια εντελώς ιδιάζουσα περίπτωση, καθώς συνδύαζε ένα ασύλληπτο ταλέντο στον προγραμματισμό (μεταξύ άλλων υπήρξε εκ των δημιουργών του RSS [...]
  • 3χρονη νύφη στο ΑφγανιστάνΥεμένη: 8χρονη πέθανε τη νύχτα του βεβιασμένου γάμου της
   Ένα κορίτσι 8 χρονών που είχε αναγκαστεί να παντρευτεί πέθανε τη νύχτα του γάμου της από εσωτερικά τραύματα που προκλήθηκαν από σεξουαλική δραστηριότητα. Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων διεθνώς καλούν για τη σύλληψη του 40χρονου συζύγου της. Η λιβανέζικη Al Nahar μετέδωσε πως το θανατηφόρο συμβάν εκτυλίχθηκε στην περιοχή Hardh στη βορειοδυτική Υεμένη, στα σύνορα με τη Σαουδική [...]